Volledig scherm
© PZC

Kyle Doesburg hijgt na hattrick Zeeuws topscorer Martijn Simonse in de nek

TOPSCORERSVLISSINGEN - De monsterzege van Hoek bij De Dijk (1-9) was slecht nieuws voor Martijn Simonse van Luctor Heinkenszand. Hij zag Kyle Doesburg tot op één doelpunt naderen in het PZC-topscorersklassement.

Doesburg maakte drie doelpunten in Amsterdam. Hij bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 24 doelpunten, goed voor 48 punten. Hij staat nu op anderhalve punt van koploper Simonse, die één keer scoorde in het teleurstellende 1-1-gelijkspel van Luctor Heinkenszand tegen GPC Vlissingen.

Ook nummer drie Joran Maliepaard is nog allerminst kansloos in de race om de schutterskroon. Hij scoorde zaterdag als invaller twee keer voor Duiveland tegen Stavenisse (8-2) en staat nu op 47 (doel)punten. Daarmee is hij de productiefste speler in het Zeeuwse amateurvoetbal.

Ook Jens Pyfferoen (Sluis) scoorde twee keer in de derby tegen Aardenburg (0-4) en slechtte daarmee als tweede speler dit seizoen de barrière van 40 doelpunten. Met dat totaal staat Pyfferoen stevig op de vierde plaats. Alleen een massascore in de laatste twee duels kan hem terug in de race brengen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.