Volledig scherm
Kruiningen (geel-zwart) won zaterdag van Wolfaartsdijk. © Ernesta Verburg

Kruiningen zet meteen de toon met ruime zege

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - Kruiningen heeft de eerste stap richting een terugkeer in de derde klasse gezet. De degradant versloeg Wolfaartsdijk in de vierde klasse B met 4-1. Rillandia kwam bij Stavenisse zeven minuten voor rust op voorsprong, maar ging met een 2-1-achterstand rusten en verloor uiteindelijk ook met die cijfers.

Kruiningen-Wolfaartsdijk 4-1: Een goede start voor de degradant, maar Kruiningen-trainer Thomas de Ridder reageerde niet te uitbundig. ,,Natuurlijk is het fijn om zo te beginnen,’’, zei hij, ,,Maar uiteindelijk gaat het erom waar je aan het einde staat. Als we volgende week verliezen, is deze zege ineens minder waard.’’ Zijn ploeg kwam op voorsprong via Lars Steendijk en ging ook met die 1-0-stand de rust in. Na de pauze snelde Kruiningen naar een 4-0-voorsprong, door goals van Steffan van Houte, Brian Leendertse en Ad Lokerse. Wolfaartsdijk redde in het slot nog de eer. Jelmer van der Baan schoot een vrije trap binnen. ,,Na de 2-0 was het geloof weg bij ons’’, vond Wolfaartsdijk-trainer Arjan Sandee.

Stavenisse-Rillandia 2-1: De ploegen hadden maar zeven minuten nodig om te eindstand op het bord te krijgen. Hans Puik opende met een stift van zo’n vijftien meter de score in de 38ste minuut. ,,Daarvoor hadden we ook al drie kansen laten liggen. Tsja, als die er niet in gaan…’’, zei Rillandia-trainer Edwin in de Weij. Uit een corner maakte Martin Westdorp er 1-1 van en Fernando Ketting zorgde nog voor rust voor de 2-1 namens de thuisploeg. ,,Daarna sleepten we hem gelukkig over de streep’’, was Stavenisse-trainer Jaap Knop blij.

Wemeldinge-SPS 1-2: ,,Een terechte overwinning’’, vond Justin Quist van SPS. ,,Ik denk inderdaad dat SPS terecht gewonnen heeft’’, zei ook Wemeldinge-coach Karl Vergouwen. De bezoekers namen de leiding via een treffer van Ramon Voshol. Maurice Lindhout nam na rust de 0-2 voor zijn rekening en uit een strafschop, waaraan volgens Quist buitenspel vooraf ging, tekende Maurick Steenhard vijf minuten voor tijd voor de 1-2-eindstand. ,,We hebben vandaag vooral tegen ons zelf gevoetbald’’, was de eindconclusie van Vergouwen.

Hansweertse Boys-Apollo’69 0-3: Trainer Tom Koelen van de thuisploeg baalde na afloop. ,,We willen graag snel de eerste overwinning pakken en dat had vandaag al gekund’’, zei hij. ,,Wij hadden de kansen om de eerste goal te maken, maar dat lukte niet.’’ Moreno van Aerde bracht Apollo’69 in de eerste helft aan de leiding en via twee treffers van David Tolhoek werd de zege veiliggesteld. ,,We speelden niet goed, maar de punten zijn binnen. Over een paar weken heeft niemand het er meer over dat dit misschien niet zo’n goede wedstrijd was’’, aldus Apollo’69-trainer Jordy Heijkens.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Smerdiek 2-0: Over negentig minuten gezien was het een terechte zege voor de combiclub, vond trainer Rini Verwest. ,,Een wedstrijd met twee leuke ploegen, die allebei het initiatief wilden nemen’’, analyseerde hij. Kansen voor rust leverden beide ploegen geen doelpunten op. Na de pauze bleek de thuisploeg het slagvaardigst. Sebastiaan le Grand opende de score en Jesse Kaptein maakte de 2-0. ,,Allebei mijn spitsen een doelpunt, ook daar ben ik blij mee’’, aldus Verwest.

Waarde-DwO’15 2-3: Volgens DwO’15-trainer Marvin Paauwe een meer dan terechte zege. ,,Als het bij rust 0-3 had gestaan, was dat niet raar geweest.’’ Collega Bram Kot van Waarde zag echter ook mogelijkheden voor zijn ploeg. ,,Voor rust waren zij voetballend beter, na rust hadden wij het beter onder controle. We raakten ook nog de lat.’’ De eerste twee goals van DwO’15 kwamen uit corners, via Niels van Geijstelen en Frank Oostdijk. Stefan Dijl knalde nog voor de pauze de aansluitingstreffer binnen. Via de net ingevallen Joris van ’t Zelfde, pas vijftien jaar, liepen de bezoekers uit naar 1-3. Alfred Biro bepaalde de eindstand op 2-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement