Volledig scherm
Hoessein Bouzambou maakte vrijdagavond zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Groene Ster Vlissingen. © Paul ten Hacken

Koploper zwijnt tegen Groene Ster Vlissingen

VIDEOROERMOND - Een halve minuut voor tijd leek Said Bouzambou zijn Groene Ster Vlissingen in Roermond naar een 2-1-overwinning te schieten. Intrap Salim ben Sellam, recht voor het doel rondde de Zeeuwse topschutter met links af. Maak dat nog maar ’s goed Amicitia/Bert Zeegers.

Nou, dat deed de koploper in de eredivisie. Het verruilde linea recta de keeper voor een veldspeler en twaalf tellen later schoot die meevoetballende keeper, aanvoerder Abdel Ilah Aziz, de 2-2 kogelhard in de kruising. Daarmee eindigde de topper in een toch wel terechte remise.

Hoewel het een duel tussen de nummer één (Amicitia) en de nummer zes (Groene Ster) betrof, mocht het toch als topper geafficheerd worden. Het verschil tussen beide was immers slechts drie punten. En Groene Ster was in de bom- en sfeervolle Jo Gerrishal tweemaal op weg dat verschil weg te poetsen.

In een evenwichtig schaakspel waren de doelpunten schaars. Kort voor rust brak Groene Ster de ban. Hoessein Bouzambou was daarvoor verantwoordelijk. De aanvoerder kapte en draaide, waarna zijn schot licht getoucheerd werd en in de linkerbenedenhoek binnenviel: 0-1. Zijn eerste goal van het seizoen.

Die voorsprong verdedigde Groene Ster na de pauze geconcentreerd en gedisciplineerd. Vijf minuten voor tijd viel toch de gelijkmaker. Vanaf de zijlijn punterde de aanvoerder van Amicitia, Abdel Ilah Aziz, de 1-1 in de verre hoek. Ook voor hem was het zijn eerste van het seizoen. En niet zijn laatste…

Nadat Said Bouzambou een halve minuut voor tijd de 1-2 had gemaakt, zorgde diezelfde Abdel Ilah Aziz opnieuw voor de gelijkmaker. In letterlijk de slotseconde van de wedstrijd kreeg Said Bouzambou nog een kans met rechts op de winnende 2-3, maar de keeper lag dwars. Einde wedstrijd.

Volgende week vrijdag ontvangt Groene Ster Vlissingen in de eigen Baskensburg de nummer laatst GZV Watergras. Die ploeg verloor vrijdagavond van Hovocubo, dat door het gelijkspel van Amicitia nu solo koploper is in de eredivisie. ZVV ’t Knooppunt van de Thoolse trainer Hicham Benhammou won de Amsterdamse stadsderby met 2-3 van ASV Lebo.

Stand:

1. Hovocubo 7-16

2. HV/Veerhuys 7-15

3. ZVV ’t Knooppunt 7-14

4. Amicitia/Bert Zeegers 7-14

5. ASV Lebo 7-11

6. Groene Ster Vlissingen 7-11

7. TPP Rotterdam 7-10

8. ZVV Volendam 7-10

9. FC Marlène 7-8

10. FC Eindhoven 7-6

11. WSV/Shoepimp 7-4

12. GZV Watergras 7-3

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement