Volledig scherm
Hoedekenskerke/Kwadendamme (geel) hield stand tegen Goes. © Ernesta Verburg

Koploper houdt stand ondanks comeback Goes

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A won koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme zaterdag nipt van Goes, dat nog terugkwam tot 4-3. Nummer twee Lewedorpse Boys versloeg in blessuretijd Wolfaartsdijk met 2-3. 

MZVC pakte drie belangrijke punten in de strijd om plek drie, door met 2-1 van Patrijzen te winnen. Domburg en Cadzand speelden met 3-3 gelijk en Wemeldinge boekte een 1-2-overwinning op Spui. Nieuwland won met miniem verschil (1-0) van Jong Ambon en Colijnsplaatse Boys-Apollo’69 eindigde in 2-4.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Goes 4-3: De bezoekers waren in de eerste twintig minuten de baas en daarna kwam de fusieclub beter in de wedstrijd. Uit een corner kopte Ramon Hoondert raak en Emiel Almekinders schoot niet veel later een vrije trap in het doel. Sebastiaan La Grand werd diep gestuurd en maakte met een lobje de 3-0. Quincy van Aerde zorgde vanaf de strafschopstip voor hoop bij Goes. Maar na dertig seconden in de tweede helft had La Grand zijn tweede van de middag al gemaakt. Goes bleef voetballen en Kadar Abdullah schoot na een goede individuele actie de 4-2 raak. Vlak voor tijd mikte Bajram Bajra de bal met een hakbal achter zijn standbeen nog in het doel van Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Spui-Wemeldinge 1-2: Het goede positiespel van Wemeldinge werd beloond met de openingstreffer van Maurick Steenhard. De bezoekers kregen ook een strafschop en die werd raak geschoten door Kevin Delgado Alves. Wemeldinge kreeg meerdere kansen op de 0-3, maar Spui kwam goed terug in de wedstrijd. De Zeeuws-Vlamingen gingen met risico’s nemen en de inzet was uitstekend. Met een mooie kopgoal bracht Dimitri van de Lavoir de spanning terug in de wedstrijd. Spui zette nog aan voor de gelijkmaker, maar Wemeldinge hield stand.

Nieuwland-Jong Ambon 1-0: De eerste helft was duidelijk voor Nieuwland. De thuisploeg kreeg goede kansen en Roy van Sluijs raakte nog een keer de paal. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en kreeg Jong Ambon de beste mogelijkheden. Van Sluijs zorgde uiteindelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Hij mikte een indirecte vrije trap raak. Jong Ambon creëerde nog kansen, maar het kreeg de bal niet in het doel.

Colijnsplaatse Boys-Apollo’69 2-4: De thuisploeg was negentig minuten lang gevaarlijk en kreeg voor de pauze vijf opgelegde kansen. Die gingen er allemaal niet in. Apollo’69 ging wel efficiënt met de kansen om. Bas de Kraker zorgde voor 0-1 en Marcus Joosse maakte er 0-2 van. Na een goede aanval van de bezoekers prikte Jermaine van Aerde de 0-3 in het doel. Joeri Goulooze slaagde erin om de 1-3 voor ‘Colijn’ te maken en Colijnsplaatse Boys kreeg ook nog een strafschop. Die werd binnen geschoten door Steffan de Looff. Maar een minuut later kreeg ook Apollo’69 een strafschop en die werd benut door Joosse.

Domburg-Cadzand 3-3: De Zeeuws-Vlamingen kwamen in de eerste helft op voorsprong doordat Joeri Vercouteren voor 0-1 zorgden. Chiel Maranus trok de stand weer in evenwicht en hij maakte in het tweede bedrijf ook de 2-1. Hugo Brand leek met de 3-1 de zege in veilige haven te schieten, maar daar dacht Cadzand anders over. De jonge ploeg bleef voetballen en kreeg loon naar werken. Jason Malcorps zorgde voor de aansluitingstreffer en Sebastiaan van Holland bepaalde de eindstand op 3-3.

Wolfaartsdijk-Lewedorpse Boys 2-3: Wolfaartsdijk startte goed en kwam na vijf minuten al op 1-0-voorsprong door een doelpunt van Sam de Kam. Vlak voor de thee kopte Jarmo van Tatenhove raak uit een corner. Na de pauze zorgde de pas van een blessure herstelde Roy Verhage voor een 1-2 voorsprong voor Lewedorpse Boys. De bezoekers kregen kansen op 1-3, maar Jelmer van der Baan maakte de 2-2. Ook de thuisploeg kreeg kansen op de winnende. Echter, in blessuretijd volgde er nog een uitval van Lewedorpse Boys en kwam alsnog de 2-3 op het scorebord dankzij Verhage.

MZVC-Patrijzen 2-1: De Middelburgse ploeg voetbalde goed en had eigenlijk weinig te duchten van Patrijzen. De formatie van Stéphane Cépèro had een collectieve offday en kon geen vervolg geven aan de twee doelpuntrijke wedstrijden hiervoor. MZVC kwam op 1-0 door een treffer van topschutter Patrick Joossens. Ramon Weststrate maakte de gelijkmaker, maar op slag van rust mikte Geert Bosschaart de 2-1 in het doel. In het tweede bedrijf kreeg MZVC nog kansen en slaagde Patrijzen er niet meer in om nog echt gevaarlijk te worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
    PREMIUM

    Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

    BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.