Volledig scherm
Koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme (gele shirts) won simpel van Cadzand. © Marcelle Davidse

Koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme geeft hekkensluiter Cadzand geen hoop op stunt

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A maakten de nummers één en twee zaterdag geen fout. Koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme versloeg Cadzand met 5-1 en Lewedorpse Boys won met 1-2 van Colijnsplaatse Boys. 

Goes verloor verrassend met 0-3 van Jong Ambon en MZVC boekte een 1-0-overwinning op Wemeldinge. Patrijzen pakte drie punten door met maar liefst 1-9 van Spui te winnen. Apollo’69 won met 2-4 bij Nieuwland en de wedstrijd Wolfaartsdijk-Domburg eindigde in 3-3.

Colijnsplaatse Boys-Lewedorpse Boys 1-2: De bezoekers kwamen op 0-1, doordat Rick Imanse rustig bleef toen hij alleen voor de doelman verscheen. Niet veel later werd Stan de Hond foutief gestuit in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Imanse binnengeschoten. Na rust was het van beide kanten matig en verzuimde Lewedorpse Boys er 0-3 van te maken. Uiteindelijk werd het nog 1-2 door een benutte strafschop van Raymond Rovers.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Cadzand 5-1: In het eerste halfuur stichtte Cadzand aardig wat gevaar en de 0-1 van Geerten van Dam zorgde voor vertwijfeling bij de fusieclub. Emiel Almekinders trok de stand toch nog gelijk na een schitterende individuele actie. Het tweede bedrijf voetbalde Hoedekenskerke/Kwadendamme weer als vanouds en was er geen vuiltje aan de lucht voor de koploper. Sebastiaan La Grand zorgde voor de 2-1 en Hein Vermin stiftte de 3-1 binnen. Invaller Dennis Bek was het eindstation na een heerlijke aanval (4-1) en hij bepaalde ook de eindstand nog op 5-1.

Nieuwland-Apollo’69 2-4: Het verschil tussen beide ploegen was dat de bezoekers wel de kansen afmaakten en Nieuwland dat niet deed. Jelle Goeree zorgde voor 0-1 en Richard Joosse zette de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Daarna drong Apollo’69 aan en werd het 1-2 door een doelpunt van Jeffrey Otten. Roy Remijn maakte er net voor de pauze nog 1-3 van. Nieuwland was in het tweede bedrijf dominant en maakte het de bezoekers aardig lastig. Nadat Jenz de Meij de aansluitingstreffer binnen had gekopt werd het toch nog 2-4. Otten schoot een strafschop raak.

MZVC-Wemeldinge 1-0: De eerste dertig minuten waren voor de Middelburgers en de formatie van Jacques Blijlevens kreeg ook drie dikke kansen. Wemeldinge werd af en toe gevaarlijke. MZVC zette het spel van de eerste helft na de pauze door en tien minuten na rust rondde Patrick Joossens een voorzet van Yoram Rijkse af. Wemeldinge ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

Spui-Patrijzen 1-9: Een productieve middag voor Patrijzen in Zeeuws-Vlaanderen. Het was eenrichtingsverkeer en Niels Paardenkooper opende de score. Niels van Prooijen zorgde voor 0-2 en Kevin Dooge maakte er 0-3 van. Lars Rentmeester kopte de 0-4 en de 0-5 in het doel en Sander Stokhof redde de eer voor de thuisploeg door voor 1-5 te zorgen. Daarna was Patrijzen weer aan zet met een doelpunt van Angelo Janse. Van Prooijen zorgde voor de Patrijzen-goal en Sven Rentmeester was verantwoordelijk voor de achtste treffer van de bezoekers. Lars Rentmeester completeerde zijn hattrick door de eindstand op 1-9 te bepalen.

Wolfaartsdijk-Domburg 3-3: In een rommelige wedstrijd schoot Martijn Minderhoud de bezoekers op voorsprong. Net voor rust zorgde Tim Sandee voor de gelijkmaker. Na een mislukte buitenspelval zette Wouter de Visser Domburg weer op voorsprong. Kort daarna moest Wolfaartsdijk met tien man verder na de tweede gele kaart van Daniel Lukasse. Sandee kopte de thuisploeg weer langszij en hij zorgde ook voor een 3-2-voorsprong. Het leek erop dat Wolfaartsdijk drie punten zou pakken, maar in de 97ste minuut trok De Visser de stand toch nog in evenwicht.

Goes-Jong Ambon 0-3: De bezoekers troefden Goes af op vechtlust. De Middelburgers waren feller en telkens een stapje sneller dan de thuisploeg. In een spannende wedstrijd, met heel veel gele kaarten, opende Joseph Ibeazor de score. Dàzz Hitijahubessy maakte er 0-2 van. Hij kreeg de bal en schoot schitterend van afstand in de kruising. Twintig minuten voor tijd moest Jong Ambon met tien man verder, nadat Amara Bangoura zijn tweede gele kaart had gekregen. Na een fijne counter bepaalde Achmed Musa de eindstand op 0-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.