Volledig scherm
Trainer Daan Eikenhout © Lex De Meester

KNVB: ‘Geen dispensatie voor Daan Eikenhout’

GOES - Daan Eikenhout zit zaterdag gewoon op de bank bij de wedstrijd in de derde divisie tussen Jong FC Almere City en Goes. De KNVB heeft de interim-trainer echter geen dispensatie verleend.

De zaak wordt voorgelegd bij de aanklager amateurvoetbal, een onafhankelijk orgaan. ,,De aanklager zal gaan onderzoeken of de club iets te verwijten valt of niet‘’, laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. ,,Vervolgens zal er een schikkingsvoorstel of sepot (het niet doorzetten van de zaak, red) volgen.‘’

De KNVB vervolgt: ,,Het is de verantwoordelijkheid van de club dat ze iemand op de bank hebben zitten met de juiste papieren. Dat dit nu niet zo is, is de reden dat de zaak naar de aanklager gaat. Er is dus geen dispensatie verleend.‘’

Het is nog niet duidelijk wanneer de uitspraak volgt.

Voorgeschiedenis

Goes startte het seizoen met Ruud Pennings als trainer. Na een teleurstellende start scheidden de wegen van club en trainer. Daarop stelde de club Daan Eikenhout aan als interim-trainer.

Omdat deze niet over de juiste papieren beschikt om een club in de derde divisie te mogen trainen, moest Goes dispensatie aanvragen bij de KNVB. Die kreeg het aanvankelijk voor zes weken (tot 23 december).

Daarna kreeg het ook nog dispensatie voor de eerste twee duels na de winterstop. Maar deze week niet meer. Goes heeft aangegeven dat het vooralsnog geen vervanger met de juiste papieren heeft kunnen vinden.