Volledig scherm
Patrijzen (oranje) speelt komend seizoen in de derde klasse. © Marcelle Davidse

Knallend afscheid Stéphane Cépèro bij Patrijzen

NACOMPETITIE 3E/4E KLASSEKAPELLE - Trainer Stéphane Cépèro heeft met een knaller afscheid genomen bij Patrijzen. In de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klasse - tegen Vrederust - won zijn ploeg met liefst 7-0, waardoor promotie veilig werd gesteld.

Cépèro was na afloop niet direct beschikbaar voor commentaar. ,,Het is nogal feest hier’’, liet de scheidend trainer, meteen ook een trotse trainer, weten. Zijn ploeg had Vrederust even daarvoor helemaal aan puin gespeeld. Bij rust was het al 4-0 en vier minuten na de pauze deelde Patrijzen de genadeklap uit met de 5-0. Het werd uiteindelijk 7-0.

De oefenmeester kon zijn geluk niet op. ,,Het was een hele mooie wedstrijd’’, blikte Cépèro, nadat hij het feestgedruis even achter zich had gelaten, terug. ,,De eerste kans was voor Vrederust, die ging er niet in. En bijna meteen daarna, in de vierde minuut, maakten wij wél de 1-0.’’ Die openingsgoal kwam op naam van Niels Paardekoper. 

Via Sven Rentmeester en twee keer Angelo Jansen werd de ruststand op 4-0 gebracht. Niels van Prooije, nogmaals Rentmeester en Ramon Weststrate maakten er uiteindelijk 7-0 van. ,,Heel erg verdiend’’, vond de Patrijzen-trainer. ,,Vrederust is een goede ploeg, hoor. Ik heb wat filmpjes van ze gezien en wat navraag gedaan. Maar wij hebben het vandaag heel goed uitgevoerd.’’

,,We wisten dat er in de omschakeling kansen lagen’’, vervolgde de oefenmeester. ,,We hadden dus zoiets van: geef hen maar de bal. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik denk dat we een stuk of vijf doelpunten vanuit de omschakeling hebben gemaakt.’’ En zo werd zijn afscheidsduel er dus één om niet te vergeten. Wat Cépèro nu gaat doen? ,,Lekker even een jaartje niets. Ik ben tien jaar achter elkaar trainer geweest en kan nu weer eens voetbal gaan kijken waar ik dat wil.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement