Kloetinge vergroot titelkansen in uitgestelde tweede helft

EERSTE KLASSE B/VIDEOKLOETINGE - Op het Wesselopark hield Kloetinge dinsdagavond stand in de tweede helft van de topper tegen SHO. Nadat het duel zaterdag bij een 1-0-voorsprong voor de Zeeuwen werd gestaakt in de rust – wegens een blessure bij de scheidsrechter – bleef die stand tijdens de resterende 45 minuten onveranderd. Daardoor blijft Kloetinge in de race voor de titel.

Thijs van den Dries had zaterdag na 28 minuten voor de enige treffer gezorgd namens Kloetinge. Daardoor kon zijn ploeg met een minimale voorsprong van start aan de uitgestelde tweede helft. Maar die werd dinsdag na vijf minuten al bijna weggepoetst. SHO kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek en de inzet ging maar net een metertje over.

Kloetinge was het restant van de topper in de eerste klasse B niet alleen ingegaan met het idee de voorsprong te verdedigen, het wilde de marge graag uitbouwen. Twee minuten na de eerste inzet van SHO zag Roy Mulder zijn kans. De middenvelder onderschepte de bal op de rand van het strafschopgebied, haalde uit, maar zag zijn poging in het zijnet eindigen.

Het speelbeeld was dinsdagavond hetzelfde als zaterdag. Kloetinge controleerde het duel, maar kreeg niet veel mogelijkheden. Ramon Janson was nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gekeerd. Omdat ook SHO niet écht gevaarlijk werd, bleef het bij 1-0. Daardoor staat Kloetinge nu gedeeld tweede met SHO.

De achterstand van beide ploegen op koploper Rijsoord bedraagt drie punten, maar zowel Kloetinge als SHO treft de lijstaanvoerder nog. Zaterdag staat, op de voorlaatste speeldag, gaat SHO op bezoek bij Rijsoord, Kloetinge ontvangt die ploeg op de slotdag. Als de Zeeuwen zaterdag van Deltasport winnen, zou de topper op de laatste speeldag de kampioenswedstrijd kunnen zijn.

Ramon Janson (rechts) namens Kloetinge in actie tijdens de eerste helft van het duel met SHO.
Volledig scherm
Ramon Janson (rechts) namens Kloetinge in actie tijdens de eerste helft van het duel met SHO. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement