Volledig scherm
Kloetinge-aanvaller Xander van der Poel. © Mitchell Minnaard

Kloetinge temt topploeg SHO in krankzinnig slot

KLOETINGE - Kloetinge mag zich na de topwedstrijd tegen SHO tot de topploegen in de eerste klasse C rekenen. De nog ongeslagen koploper uit Oud-Beijerland ging in de absolute slotfase op de knieën: 3-2.

De Bevelandse ploeg was op het eigen Wesselopark heer en meester en drukte dat al voor rust uit in de score. Waar Thijs van den Dries, Tom de Bonte en Julius Bliek in het eerste kwartier nog ongelukkig waren met hun pogingen, wist Bob Bison SHO-doelman Michael Termijn wel te verslaan. De speler gleed een voorzet van rechtsback Timo Jansen in zijn eigen doel en gaf Kloetinge daarmee de verdiende voorsprong.

Die hield de ploeg lang vast, al mocht Roy Mulder na een half uur nog wel van geluk spreken dat de bezoekers zijn fout - pass in de voeten van Giovanni Klaverweide - niet afstraften. De spits stoot op doelman Matthew Lentink, die daarmee direct slaagde voor zijn eerste en enige proeve van bekwaamheid in de eerste helft.

Door zijn redding kwam de goal van De Bonte, die ruim vijf minuten voor rust een afgeslagen bal in een keer op de pantoffel nam en doel trof via de onderkant van de lat, op het wedstrijdformulier te staan als 2-0. De marge werd echter een minuut na rust alweer teruggebracht naar een goal, toen Robin Winkels uit een hoekschop raak kopte: 2-1.

Na die treffer kwam Kloetinge niet meer in het spel en kon SHO het de thuisploeg niet echt lastig maken, tot daar tien minuten voor tijd plots een hoge voorzet in het strafschopgebied van Lentink viel en invaller Dylan de Vroed die over de uitgekomen goalie kopte. Daarmee leek hij de eindstand te bepalen op 2-2, maar in de laatste minuut van de wedstrijd bepaalden De Bonte en invaller Mark Schuit anders.

De Bonte speelde zich weer eens vrij op de rechterflank, snelde naar de achterlijn en zette laag voor. Op een meter van de doellijn stond Schuit om het karwei af te maken en binnen te tikken: 3-2. Daardoor leed SHO de eerste nederlaag van dit seizoen.

Door de verliespartij blijft die ploeg steken op veertien punten, een aantal dat ook de equipe van trainer Arie van der Zouwen na zeven competitiewedstrijden bereikte door de zwaarbevochten zege.

Kloetinge - SHO 3-2 (2-0). 16. Bob Bison 1-0 (eigen doelpunt), 39. Tom de Bonte 2-0, 46. Robin Winkels 2-1, 80. Dylan de Vroed 2-2, 90. Mark Schuit 3-2.

Scheidsrechter: D. van Wijk (Hendrik-Ido-Ambacht). Gele kaart: Dennis Groosjohan (SHO). Aantal toeschouwers: 500.

Opstelling Kloetinge: Matthew Lentink; Timo Jansen, Jaap Esser, Julius Bliek, Rowan Amperse; Thijs van den Dries, Remco van Tiggele (62. Stefan Quinten), Roy Mulder; Tom de Bonte, Tom Wuyts (70. Mark Schuit), Xander van der Poel (83. Wouter Duvekot).