Volledig scherm
Kloetinge viert de treffer van Jeremy Hubregtse (rechts) tegen FC Lienden. © Joep Zoeteweij

Kloetinge stunt en knikkert Goes-beul uit de beker

VIDEOKLOETINGE – Eersteklasser Kloetinge zorgde zaterdag voor een enorme stunt in de eerste kwalificatieronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Zeeuwen waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor derdedivisionist FC Lienden, dat vorig seizoen Goes nog uit de nacompetitie om een plek in de tweede divisie knikkerde.

De Zeeuwen begonnen brutaal en kregen de eerste grote kans. Ronaldo Meijer, die over is gekomen van Arnemuiden en dus debuteerde, kreeg de bal er in de vijfde minuut er niet in. Twee minuten later was FC Lienden ook gevaarlijk, maar scoorde eveneens niet.

Bij FC Lienden stond Guyon Fernandez, die onder meer bij Feyenoord speelde, in de basis. Het mocht niet baten, want de derdedivisionist kwam voor de pauze niet tot scoren en Kloetinge bleef zelfs de gevaarlijkste ploeg, vooral via Meijer. Maar ook de eersteklasser scoorde niet: 0-0 bij rust.

In die stand kwam na 65 minuten verandering. Een counter van Kloetinge resulteerde in een strafschop. Jeremy Hubregtse, net als Meijer een debutant, nam plaats achter de bal. De nieuweling faalde niet en bracht de ploeg van trainer Marcel Lourens vanaf de stip aan de leiding.

Veel kansen waren er niet meer na die treffer. FC Lienden werd nog een keer gevaarlijk, maar Marijn Wijkhuijs gooide zich voor de bal en voorkwam de gelijkmaker. Daardoor boekte Kloetinge een hele knappe 1-0-zege en zijn de Zeeuwen een stapje dichter bij het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement