Kloetinge moet hoofdklasse uit het hoofd zetten na verlenging

Nacompetitie hoofdklasse/1e klasseKLOETINGE – Ook in de nacompetitie is Kloetinge er niet in geslaagd een plek in de hoofdklasse af te dwingen. In de halve finale ging het zaterdag in de verlenging mis voor de Zeeuwen. Deto Twenterand was op het Wesselopark met 1-2 te sterk.

Kloetinge kon tijdens de reguliere competitie op de slotdag de titel en directe promotie naar de hoofdklasse pakken, maar verloor in een rechtstreeks duel met concurrent Rijsoord (0-4). De ploeg van trainer Marcel Lourens was echter al wel verzekerd van een periodetitel en had daardoor de nacompetitie nog achter de hand om alsnog promotie af te dwingen.

Daarin trof het zaterdag Deto Twenterand, dat juist voor handhaving in de hoofdklasse speelt. Kloetinge begon sterk en zette de bezoekers meteen onder druk. Kansen waren er onder meer voor Thijs van den Dries, Daan Esser en Xander van der Poel, maar de bal wilde er niet in. Na het offensief van Kloetinge kwam Deto wat beter in de wedstrijd, zonder écht gevaarlijk te worden.

Na rust ging Kloetinge eveneens voortvarend van start, met een goede kans voor Ramon Janson, maar liet ook Deto meer van zich horen. De bezoekers kregen een aantal aardige kansen, maar troffen ook geen doel. Deto dacht ook recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet. Omdat Kloetinge de kansen die het kreeg eveneens niet benutte, moest verlenging de doorslag geven.

Nieuwe hoop

Daarin sloeg Deto al snel toe. Drie minuten na de aftrap maakte Stan Nijhuis er 0-1 van. Toen Coplan Soumaoro er acht minuten later 0-2 van maakte, leek het duel beslist. Maar daar dacht Guus de Leeuw anders over. Hij zorgde in de tweede helft van de verlenging voor nieuwe hoop bij Kloetinge door er 1-2 van te maken.

Een gelijkmaker zat er echter niet in voor de Zeeuwen. Toen Joost Exterkate er ook nog 1-3 van maakte, was het duel beslist. Daardoor greep Kloetinge naast de zo gewilde promotie en spelen de Zeeuwen ook komend seizoen weer in de eerste klasse.

Volledig scherm
Ramon Janson (links) en Roy Mulder (rechts) konden Kloetinge zaterdag niet aan promotie helpen. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement