De jeugdspelers van Kloetinge krijgen volgend seizoen een extra podium om zich te profileren.
Volledig scherm
PREMIUM
De jeugdspelers van Kloetinge krijgen volgend seizoen een extra podium om zich te profileren. © Joep Zoeteweij

Kloetinge meldt zich als enige Zeeuwse voetbalclub aan voor Onder 23-competitie

KLOETINGE - Voetbalvereniging Kloetinge is de enige Zeeuwse club die zich heeft ingeschreven voor de nieuw op te zetten competitie voor spelers onder 23 jaar. ,,Het lijkt ons een mooie kweekvijver voor ons eerste elftal’’, aldus voorzitter Jan-Kees de Bruine.

De voetbalbond KNVB wil volgend seizoen starten met deze Onder 23-competitie als onderdeel van een herstructurering bij de jeugd. Met dit initiatief wil de bond de kans op speeltijd en ontwikkeling van spelers vergroten, in de fase dat ze (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn.

Die doorstroming optimaliseren was ook voor Kloetinge de reden om zich aan te melden. ,,Als je nu als jonge speler in onze tweede speelt, heb je twee à drie jaar nodig om de stap naar het eerste te maken. De kloof wordt echter steeds groter als het eerste hoger gaat spelen. Met een Onder 23-team kun je een betere situatie krijgen.’’

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”