Kloetinge mag dankzij monsterscore blijven hopen op titel

EERSTE KLASSE B/ videoVLAARDINGEN - Zaterdag-eersteklasser Kloetinge mag nog steeds hopen op de titel. De Bevelandse formatie won met 0-9 bij Deltasport en maakte daarmee het grote verschil in doelsaldo met koploper Rijsoord voor een flink deel goed.

Kloetinge wist dat het met grote cijfers van Deltasport moest winnen om niet afhankelijk te zijn van de uitslag van de topper tussen nummer drie SHO en koploper Rijsoord. Het puntenverschil tussen Kloetinge en de lijstaanvoerder was zaterdag voor aanvang van de laatste speelronde drie punten, maar Rijsoord had een flink beter doelsaldo. 

In die missie slaagden de Zeeuwen. Het laag geklasseerde Deltasport werd met liefst 0-9 geklopt. Bij rust stond het al 0-5. Maarten van Vooren (twee strafschoppen), Xander van der Poel (eveneens twee goals) en Timo Jansen waren trefzeker. Via Daan Esser (twee keer) Ramon Janson en Valentijn van Keulen werd het uiteindelijk 0-9.

Daardoor wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Rijsoord alsnog spannend voor Kloetinge. De koploper won met 2-1 van SHO en behoudt dus de voorsprong van drie punten op Kloetinge. De Zeeuwen moeten zaterdag op eigen veld met minimaal drie doelpunten verschil winnen van de Zuid-Hollanders om kampioen te worden. Eerder dit seizoen eindigde het duel bij Rijsoord in 0-0.

Volledig scherm
Maarten van Vooren wees Kloetinge zaterdag de weg door de eerste twee doelpunten tegen Deltasport voor zijn rekening te nemen. © Ron Quinten
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement