Volledig scherm
Ewoud van Troost (links) is één van de twee spelers van Terneuzense Boys die geselecteerd zijn voor Jong Zeeland. © Peter Nicolai

Kloetinge levert zeven spelers aan selectie van Jong Zeeland

VLISSINGEN – Met zeven voetballers is Kloetinge de hofleverancier voor de selectie van Jong Zeeland. Dit team speelt op zaterdag 27 juli een oefenwedstrijd tegen Jong Sparta, dat uitkomt in de tweede divisie. De aftrap van het duel is om 17.00 uur in Burgh-Haamstede gespeeld.

De Zeeuwse derdedivisionisten Hoek en Goes zijn niet vertegenwoordigd in de selectie. Zij zijn eind juli al  volop in voorbereiding op de competitie. Na Kloetinge levert Vlissingen met vier man het grootste aantal spelers aan de selectie. MZC’11 zit er met drie spelers bij.

In totaal zijn negen clubs vertegenwoordigd in de 22-koppige selectie.

Selectie Jong Zeeland: doelman Nando Pijnenburg (doelman), Klaas van Hecke, Jeroen de Jonge, Luuk van Vossen, Xander van der Poel, Marijn Wijkhuis, Valentijn van Keulen (allen Kloetinge), Gino Zuppelli, Joran Maliepaard, Renzo Roemeratoe, Eren Yildizturan (allen Vlissingen), Julian Nieuwland (Bruse Boys), Sander Backx, Rody Vermue, Kyle Tiggelhoven (allen MZC'11), Ewoud van Troost, Bart Gort (beiden Terneuzense Boys), Maarten Hazelaar, doelman Dion Aerssens (Oostkapelle), Rick Jonker (SSV'65), Mitchell de Nooijer (Luctor Heinkenszand), Stefan Quinten (Yerseke).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.