Kloetinge juicht.
Volledig scherm
Kloetinge juicht. © Johan Van Der Heijden

Kloetinge komt in divisie 2 van Onder 23-competitie

VLISSINGEN - Kloetinge is in de nieuw te vormen onder 23-competitie ondergebracht in divisie 2. Dat blijkt uit de conceptindeling van de voetbalbond KNVB.

De KNVB start volgend seizoen met deze Onder 23-competitie als onderdeel van een herstructurering bij de jeugd. Met dit initiatief wil de bond de kans op speeltijd en ontwikkeling van spelers vergroten, in de fase dat ze (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn.

De 107 clubs die zich voor deze competitie hebben ingeschreven, zijn verdeeld over vier niveaus. In divisie 1 komen 16 teams uit, verdeeld over twee poules. In de andere divisies kunnen 32 teams uitkomen, die elk worden verdeeld over vier poules .

Uit de concept-indeling blijkt dat Kloetinge, dat getraind zal worden door Michel Maaskant, in divisie 2 is ingedeeld. Daarin is Kloetinge één van de vier teams uit het district Zuid 1, naast Dongen, Kozakken Boys en Nuenen. Andere clubs die enigszins uit de buurt komen zijn Spijkenisse en Xerxes/DZB.

In divisie 4 is Arnemuiden als tweede Zeeuwse club opgenomen in de concept-indeling. De club trekt zich echter terug, vertelt voorzitter Ron Minnaar. ,,We zagen het helemaal zitten. We hebben een heel talentvolle groep JO19-spelers die we zo bij elkaar wilden houden. Maar we komen spelers tekort bij de senioren, waardoor er jongens van JO19 naar de eerste en tweede selectie zullen gaan.‘’ 

Deze clubs komen volgens het concept  uit in divisie 2.
Volledig scherm
Deze clubs komen volgens het concept uit in divisie 2. © KNVB