Volledig scherm
Maarten van Vooren miste de beslissende strafschop namens Kloetinge. © Ziggy Marlissa

Kloetinge kan terugkeer in hoofdklasse vergeten

KLOETINGE - Het is Kloetinge niet gelukt via de nacompetitie terug te keren in de hoofdklasse. Op eigen veld werd tegen Sportlust'46 met 1-1 gelijkgespeeld, waarna strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen. Die namen de bezoekers beter.

Het leek een hele zware middag te gaan worden voor Kloetinge. In de eerste helft zat de ploeg totaal niet in de wedstrijd en kreeg Sportlust'46 een aantal grote kansen. Zakaria Issarti en Mike Vrolijk werden als eerste gevaarlijk namens de bezoekers, maar zij kregen de bal er niet in.

Kloetinge kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen, terwijl de bezoekers vrolijk door bleven gaan met het creëren van kansen. Vooral Issarti en Vrolijk waren een doorn in het oog voor de Kloetinge-defensie. Het was ook geen toeval dat Vrolijk er na 36 minuten 0-1 van maakte.

Er was dus werk aan de winkel voor Kloetinge. Tom de Bonte werd in de rust vervangen door Valentijn van Keulen en die wissel pakte goed uit. De jonge Van Keulen versierde na een fraaie actie een hoekschop. Verdediger Jeroen de Jonge kopte uit die corner de gelijkmaker tegen de touwen.

Blessure

Even daarna werd het duel stilgelegd wegens een ernstige blessure bij een Sportlust-speler, die uit eindelijk met de ambulance werd afgevoerd. In de resterende reguliere speeltijd werd vervolgens niet meer gescoord en ook de verlenging leverde geen doelpunten meer op.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Thijs van den Dries miste namens Kloetinge, terwijl de thuisploeg de eerste vier strafschoppen raak schoot. Doelman Matthew Lentink schoot vervolgens zelf de vierde Kloetinge strafschop binnen (3-4), waarna Sportlust'46 miste. Maarten van Vooren kon met de vijfde en laatste penalty de stand gelijktrekken, maar miste.

Daardoor is Kloetinge uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de hoofdklasse. Voor het vierde achtereenvolgende jaar komt de ploeg van trainer Marcel Lourens komend seizoen uit in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement