Volledig scherm
MZC-aanvaller Ramon Janson (links) gaat het duel aan met Kloetinge-verdediger Jaap Esser. © Marieke Mandemaker

Kloetinge in derby met gemak langs MZC'11

ZIERIKZEE - De derby in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal tussen MZC'11 en Kloetinge is gewonnen door de uitploeg. In Zierikzee werd de puntloze hekkensluiter op eigen veld met 0-3 verslagen.

De bezoekers toonden meteen waarvoor ze naar Zierikzee waren gekomen: MZC'11 onder druk zetten en de drie punten mee naar Zuid-Beveland nemen. Kloetinge dwong de thuisploeg terug op eigen helft en creëerde ook wat mogelijkheden.

Openingstreffer
Dit leverde na negen minuten al de openingstreffer op. Een fraaie aanval werd door Tom de Bonte met een hakje het strafschopgebied ingeleid, tot bij Roy Mulder. Zo vrij als een vogeltje faalde de middenvelder niet. Met een subtiel rollertje werkte hij de bal over de doellijn: 0-1.

Doelpoging
Daarna probeerde MZC'11 wat brutaler te voetballen. Na achttien minuten leverde dit de eerste Zierikzeese doelpoging op. Rechtsback Rody Vermue kwam goed mee op via de zijkant, trok naar binnen, maar vond in de korte hoek Kloetinge-goalie Matthew Lentink op zijn weg.

Timo Jansen
Aan de andere kant was het tien minuten voor de rust nog wel een keer raak. En hoe. Kloetinge-verdediger Timo Jansen nam een afvallende bal vanaf een meter of dertig in eens op zijn slof. Via de lat en de rug van MZC-keeper Jurgen Schoenmakers verdween zijn pegel over de doellijn.

Na rust
Kort na rust was Jansen opnieuw belangrijk. Hij mocht met de bal aan zijn voet het hele veld oversteken. Eenmaal bij het andere doel stuurde hij Tom Wuyts weg. De aanvaller legde de bal terug op Remco van Tiggele, die van dichtbij makkelijk de 0-3 kon binnenwerken.

Ramon Janson
Qua doelpogingen bloedde het duel na die derde goal wat dood. Wel kreeg MZC'11 nog een flinke tik te verwerken. Ramon Janson, net terug van een lange knieblessure, moest het veld gehavend verlaten. De aanvaller gaf aan wederom last van zijn knie te hebben. Gescoord werd er niet meer.

MZC'11-Kloetinge 0-3 (0-2). 9. Roy Mulder 0-1, 34. Timo Jansen 0-2, 49. Remco van Tiggele 0-3.

Volledig scherm