Volledig scherm
Arjen de Koeijer namens Yerseke in actie tegen EBOH, © Ron Quinten

Kloetinge heeft nu minder moeite met 's-Heer Arendskerke

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Kloetinge had dit seizoen minder moeite met 's-Heer Arendskerke in het toernooi om de districtsbeker. Waar in de vorige jaargang, in de knockoutfase, strafschoppen nodig waren, werd het zaterdag 7-0. Trainer Marco Groeneveld uit Goes keerde met het Brabantse Rood Wit W terug op bekende grond, maar dat leverde hem geen punten op: 2-1.

Serooskerke-Charlois 4-1: Charlois nam brutaal de leiding in Serooskerke, maar de ploeg van coach Gerrit Petersen stelde nog voor de pauze orde op zaken via Dennis Kovacevic, die op aangeven van Aron Wattel doel trof (1-1). Na de pauze bediende Wattel aanwinst Kovacevic opnieuw voor 2-1. Sil Riemens nam de 3-1 voor zijn rekening en na negentig minuten gaf het scorebord 4-1 aan. Beaudoin Haeck maakte ‘m, op aangeven van Wattel. Laatstgenoemde leverde dus drie assists. Serooskerke weet morgen of het door is in de beker. Coal en Spartaan treffen elkaar namelijk nog.

Oostkapelle/Domburg-Rozenburg 1-3: Dit duel vond noodgedwongen plaats op het veld van de Bevelanders, in Kamperland, omdat de velden van de fusieclub onbespeelbaar zijn. In de 23ste minuut opende Rozenburg tegen de verhouding in de score (0-1). Na een half uur was het weer raak voor de bezoekers (0-2). Voor de rust bracht aanvoerder Remco van Welsum de spanning nog wel terug. De beslissing viel pas laat in het tweede bedrijf, na 87 minuten spelen (1-3). Het is nog onzeker of Oostkapelle/Domburg door is naar de volgende ronde, omdat Brielle en Meeuwenplaat elkaar dinsdagavond nog treffen.

Bruse Boys-Heinenoord 1-5: De ploeg van coach Carlos de Jonge was beslist geen partij voor Heinenoord. Bruse Boys hoeft zich derhalve alleen nog maar te focussen op de competitie. Sander van 't Hof maakte de enige Bruse goal.

Yerseke-EBOH 3-1: De thuisploeg kwam in de tiende minuut op voorsprong via aanvaller Guus de Leeuw. Na twintig minuten spelen had EBOH uit Dordrecht die tegentreffer alweer weggepoetst (1-1). Dit was tevens de ruststand. Ruim een kwartier voor tijd nam Yerseke weer de leiding. Jorn Lindenberg was de gevierde man, Remco van Tiggele leverde de assist. In de 79ste minuut moest EBOH door met tien man wegens een rode kaart voor Joey Steenbakker. Yerseke scoorde nog eenmaal, via Arjen de Koeijer. Guus de Leeuw bediende hem. Door de 3-1-zege mag Yerseke zich als groepshoofd opmaken voor de volgende ronde.

Arendskerke-Kloetinge 0-7: Vorig seizoen troffen de streekgenoten elkaar ook al in het toernooi om de districtsbeker. Destijds jaagde Arendskerke Kloetinge de stuipen op het lijf. Daar was nu geen sprake van. Halverwege stond het al 0-4 door treffers van Klaas van Hecke, Jeremy Hubregtse, Thijs van den Dries en Ronaldo Meijer. In de tweede helft liet Hubregtse vanaf de stip nogmaals van zich horen (0-5). Ramon Jansen en Valentijn van Keulen bepaalden uiteindelijk de score op 0-7. Kloetinge is als groepshoofd door, Arendskerke werd met één punt geëlimineerd.

De Meeuwen-Wippolder 2-1: De eerste helft in Zoutelande was erg onderhoudend. De thuisploeg kwam na 31 minuten spelen op voorsprong via aanvaller Menno de Nooijer, die een prachtige pass van Maas Boogaard op waarde schatte en raak schoot (1-0). Op slag van rust verdubbelde spits Robin Dek de marge. Hij poeierde een strakke voorzet van Yannick van de Woestijne tegen de touwen (2-0). De Meeuwen op rozen. Toch kwam de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse niet best uit de kleedkamer. Wippolder kwam al gauw terug (2-1) en drong aan. Toch trok De Meeuwen de zege over de streep. De formatie uit Zoutelande mag zich opmaken voor de volgende ronde.

Arnemuiden-Rood-Wit W 2-1: Marco Groeneveld, die deze zomer overstapte van Bruse Boys naar Rood-Wit W, keerde terug op bekende grond. De trainer was een aantal seizoenen terug actief bij Arnemuiden. Zijn ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar moest in de tweede helft op de knieën. Ongeveer een kwartier voor tijd werd invaller Arjan Maas in het vijandelijke strafschopgebied ten val gebracht. De arbiter wees naar de stip en Jannick Schaier benutte het buitenkansje (1-1). Arnemuiden ging op jacht naar meer en kréég dat ook. Op de valreep zorgde Werner Schreuders voor 2-1. Desalniettemin is zowel Arnemuiden als Rood-Wit W uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker.

Walcheren-VC Vlissingen 2-6: De stadgenoten scoorden er lustig op los. Na acht minuten spelen gaf Vlissingen-aanvaller Thomas de Rijke het startsein voor een wervelende eerste helft. Kort daarna verdubbelde Nicky van Merriënboer de marge (0-2). Voor de rust werd het nog 0-3 via Renzo Roemeratoe en Van Merriënboer bepaalde met een kopbal de ruststand op 0-4. Walcheren moest kort na de pauze een nieuwe domper verwerken, toen Etienne Mallie zijn oude ploeg pijn deed (0-5). Een paar minuten later completeerde Van Merriënboer zijn hattrick (0-6). Louis Ponte (1-6) en Mark van der Eijk (2-6) maakten de eindstand iets draaglijker voor tweedeklasser Walcheren.

Roosendaal-Terneuzense Boys 5-1: De bezoekers deden in de beginfase zeker niet onder voor Roosendaal. Terneuzense Boys kwam dan ook op voorsprong via aanwinst Douwe Zeegers (0-1). Na de 1-1 kwam de klad erin. Voor de rust werd het zelfs nog 2-1. Na de pauze liep Roosendaal uit naar een 5-1-zege. Terneuzense Boys is uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.