Volledig scherm
Kloetinge hoort bij de beste 200 clubs van Nederland © Johan Van Der Heijden

Kloetinge enige Zeeuwse voetbalclub in top 200 amateurclubs van Nederland

VLISSINGEN - Voor het zesde jaar op rij heeft de website De Voetbaltrainer een top 200 amateurclubs van Nederland uitgebracht. Kloetinge is de enige Zeeuwse club in de lijst.

Voor de top 200 heeft De Voetbaltrainer gekeken naar het competitieniveau van het eerste elftal en de jeugdselecties van alle clubs. Bij de jeugdteams is specifiek gekeken naar de twee hoogst spelende teams in de categorieën onder 19 en onder 17. Daarnaast is gekeken naar het hoogst spelende team in de onder 15, onder 14 en onder 13.

Die selectieprocedure leverde Kloetinge een 103de plaats op. Dat is een flink stuk lager dan het afgelopen jaar. Toen was Kloetinge nog de nummer 86 van Nederland. Ook in de lijst die enkel de jeugdopleidingen van de amateurclubs aangaat, is Kloetinge de enige Zeeuwse club. Daarin moet de club het doen met plek 104.

De twee Zeeuwse clubs met de hoogst spelende eerste elftallen, Hoek en Goes, staan opvallend genoeg niet in de lijst. Hoek ontbreekt omdat het geen zelfstandige jeugdopleiding heeft. Behalve de twee Zeeuwse clubs ontbreken slechts vier andere derdedivisionisten in de lijst. Dat zijn Eemdijk, Stedoco, TEC en EVV.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    HOEK - Voor wie er nog aan twijfelde; Hugo Vandenheede kan zijn stem flink verheffen. De Belgische trainer van Hoek is vaak de rust zelve, maar liet er donderdagavond geen twijfel over bestaan dat hij niet tevreden was over enkele spelers. Vandenheede zette iedereen op scherp, want zaterdagmiddag moet Hoek vol aan de bak. In de uitwedstrijd tegen ASWH wil de derdedivisionist de volgende stap richting het winnen van de tweede periode zetten.