Volledig scherm
Kloetinge bekert verder. © Ernesta Verburg

Kloetinge en FC Axel zijn de beul van derdeklassers

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Kloetinge en FC Axel hebben moeiteloos de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker bereikt. De eersteklasser was met 1-5 te sterk op bezoek bij derdeklasser Tholense Boys. Tweedeklasser FC Axel was met 4-1 te sterk voor een andere derdeklasser, het zaterdagteam van Goes.

Tholense Boys-Kloetinge 1-5: Pas in het laatste kwartier nam Kloetinge definitief afstand van een zich dapper verwerend Tholense Boys. Jeremy Hubregtse opende al vroeg in de wedstrijd de score, met een schot in de korte hoek: 0-1. Bij de volgende aanval kreeg Youri Boudou voor de thuisclub een open kans op de gelijkmaker. Aan de overkant verzuimde Huib van Hecke om de marge uit te breiden, zoals Kloetinge in het eerste bedrijf wel meer kansen miste. Kort na de hervatting was een rollertje van Valentijn van Keulen goed voor de 0-2. Vervolgens strafte Boudou een fout af van doelman Nando Pijnenburg: 1-2. Met twee goals besliste Ronald Meijer in het laatste kwartier de partij. Invaller Daan Esser zorgde op de valreep alsnog voor een afgetekende zege voor de eersteklasser: 1-5.

FC Axel-Goes 4-1: De wedstrijd was zes minuten oud toen-ie al bijna beslist was. Michael Cristina sloeg binnen no-time twee keer toe en bracht FC Axel daarmee razendsnel op een 2-0-voorsprong. Daarna duurde het echter een hele tijd voordat er opnieuw gescoord werd. Pas in de laatste minuut voor rust werd het duel definitief beslist. Rowdy Hooi nam de 3-0 voor zijn rekening namens de Zeeuws-Vlamingen. Een kwartier na de pauze deed Goes iets terug. Rob Schalkoort schoot een vrije trap in één keer binnen en redde daarmee de eer voor de bezoekers. Want meer dan die treffer zat er niet in. Laurens le Feber maakte er zelfs nog 4-1 van namens FC Axel. Opvallend: Wouter Verbraeken was de aangever bij alle vier de Zeeuws-Vlaamse treffers.