Volledig scherm
© PZC

Kloetinge: 0-1 na 80 minuten; eindstand: 0-7

RUDESTATSDoor drie doelpunten in de laatste tien minuten scoorde Kloetinge zaterdag in Dordrecht een driepunter. En die goals tegen Oranje Wit werden ook nog ’s gemaakt door drie invallers. ‘Uniek’ werd geroepen! Not. Kloetinge heeft het al ’s bonter gemaakt. Héél veel bonter zelfs.

Bijna dertien jaar geleden, op 26 maart 2005, leidde Kloetinge in Zwijndrecht na 80 minuten met 0-1 tegen VVGZ. Een spannende slotfase lag in het verschiet. Zou je zeggen. Maar na die 80ste minuut ontspon zich een doelpuntenfestijn dat zijn weerga niet kent.

Kloetinge scoorde in het restant maar liefst zes (!) keer, waardoor de eindstand 0-7 werd. Drie van de zes doelpunten werden gemaakt door een invaller: Niels Kole. De andere goals kwamen op het conto van Istvan Bakx, Ferry Alfons en Wilco de Valk.

Eén nuancering: de scheidsrechter telde acht minuten blessuretijd bij. Maar toch… 0-1 na 80 minuten, 0-7 eindstand. De tweeling Jaap en Daan Esser was er net als zaterdag tegen Oranje Wit toen in Zwijndrecht ook al bij. De huidige trainer Marcel Lourens was toen al verkast naar Zeelandia Middelburg.

In een aantal eerdere gevallen van drie Kloetingse goals in de laatste tien minuten speelde hij wel een rol. In 2001 scoorde hij twee keer toen Kloetinge na 80 minuten met 3-2 achter stond bij Excelsior Maassluis. De derde, late goal kwam van Björn Langeveld. Kloetinge won toen alsnog met 3-5.

In het seizoen daarvóór leidde Kloetinge na 80 minuten tegen Rijsoord met 1-2. Lourens maakte in de 82ste minuut 1-3, waarna Erik de Groene de eindstand op 1-5 bepaalde. In totaal lukte het Kloetinge in de afgelopen twee decennia nu zeven keer om minimaal drie keer te scoren vanaf de 80ste minuut (zie tabel).

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Nooijer: ‘Het is nu even vervelend en hectisch’
    PREMIUM

    De Nooijer: ‘Het is nu even vervelend en hectisch’

    OOST-SOUBURG - De tuin van huize De Nooijer ligt deze maandagochtend bezaaid met bladeren. ,,Gérard heeft nu genoeg tijd om die eens op te ruimen’’, zegt echtgenote Lorita met een knipoog. Een dag eerder hebben ze te horen gekregen dat de man des huizes niet langer trainer is van FC Dordrecht. De club houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten en slaat, zonder hem, een andere weg in. ,,Het is niet anders’’, reageert De Nooijer even later, tussen twee telefoontjes door. ,,Nu is het even vervelend en hectisch. Maar over een paar dagen zal het een stuk rustiger zijn.’’