Volledig scherm
© PZC

Kloetinge: 0-1 na 80 minuten; eindstand: 0-7

RUDESTATSDoor drie doelpunten in de laatste tien minuten scoorde Kloetinge zaterdag in Dordrecht een driepunter. En die goals tegen Oranje Wit werden ook nog ’s gemaakt door drie invallers. ‘Uniek’ werd geroepen! Not. Kloetinge heeft het al ’s bonter gemaakt. Héél veel bonter zelfs.

Bijna dertien jaar geleden, op 26 maart 2005, leidde Kloetinge in Zwijndrecht na 80 minuten met 0-1 tegen VVGZ. Een spannende slotfase lag in het verschiet. Zou je zeggen. Maar na die 80ste minuut ontspon zich een doelpuntenfestijn dat zijn weerga niet kent.

Kloetinge scoorde in het restant maar liefst zes (!) keer, waardoor de eindstand 0-7 werd. Drie van de zes doelpunten werden gemaakt door een invaller: Niels Kole. De andere goals kwamen op het conto van Istvan Bakx, Ferry Alfons en Wilco de Valk.

Eén nuancering: de scheidsrechter telde acht minuten blessuretijd bij. Maar toch… 0-1 na 80 minuten, 0-7 eindstand. De tweeling Jaap en Daan Esser was er net als zaterdag tegen Oranje Wit toen in Zwijndrecht ook al bij. De huidige trainer Marcel Lourens was toen al verkast naar Zeelandia Middelburg.

In een aantal eerdere gevallen van drie Kloetingse goals in de laatste tien minuten speelde hij wel een rol. In 2001 scoorde hij twee keer toen Kloetinge na 80 minuten met 3-2 achter stond bij Excelsior Maassluis. De derde, late goal kwam van Björn Langeveld. Kloetinge won toen alsnog met 3-5.

In het seizoen daarvóór leidde Kloetinge na 80 minuten tegen Rijsoord met 1-2. Lourens maakte in de 82ste minuut 1-3, waarna Erik de Groene de eindstand op 1-5 bepaalde. In totaal lukte het Kloetinge in de afgelopen twee decennia nu zeven keer om minimaal drie keer te scoren vanaf de 80ste minuut (zie tabel).

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstellen

    Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstel­len

    HOEK – Hugo Vandenheede is in het verleden wel al eens op vakantie geweest in Friesland, maar hij speelde er als voetballer of trainer nog nooit een wedstrijd. Ver van huis kan hij zaterdagmiddag met zijn ploeg de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Bij een overwinning op ONS Sneek is Hoek winnaar van de tweede-periodetitel en plaatst het zich voor de play-offs om promotie naar de tweede divisie. ,,We weten wat de opdracht is’’, zegt de Belgische trainer.