Volledig scherm
VC Vlissingen-doelman Joan van Belzen. © archief Paul ten Hacken

Keepers Joan van Belzen en Yoeri Nijsse geblesseerd bij Vlissingen

VLISSINGEN - De doelmannen Joan van Belzen en Yoeri Nijsse hebben geblesseerd de laatste training van zondag-hoofdklasser VC Vlissingen voor het duel met Gemert, verlaten.

Nijsse is sowieso niet inzetbaar. "Hopelijk kunnen we Joan nog oplappen", zegt trainer Ruud Pennings. Het noodscenario heeft de trainer al klaar liggen. Mochten beide goalies niet kunnen aantreden, dan staat keeperstrainer Joeri Nonnekes, die zelf jarenlang bij VCK in Koudekerke keepte, onder de lat.

Het is de enige zorg van Pennings in de aanloop naar de subtopper tegen Gemert. De nummer drie (Gemert) tegen de nummer vijf (Vlissingen). Het verschil is één punt. De afgelopen weken verspeelde Vlissingen tegen op papier mindere tegenstanders de nodige punten. "Gemert is een voetballende ploeg; ik denk dat dat ons beter ligt. Aanvallend, opkomende backs, voor ons wordt het belangrijk de omschakelmomenten optimaal te benutten. Gemert ziet zichzelf als titelkandidaat. Misschien speelt dat ook wel mee: zij moeten, wij willen. Wij willen zelfs heel graag."

Behalve de vraagtekens onder de lat heeft Pennings te maken met de inmiddels gebruikelijke afwezigheid van Roysel James, Dangelo Martien (beiden geblesseerd) en Yves Nyemb (voor werk in het buitenland). Daarentegen kan hij voor het eerst beschikken over Menancio Weeda, die speelgerechtigd is.

  1. KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    HOEK - De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de strafschoppenserie bij het bekerduel FC Lisse-Hoek. Donderdagochtend werd om 10.00 uur in Zeist vergaderd over de veelbesproken kwestie. Daarna werd het bestuur van zaterdag-hoofdklasser Hoek per e-mail op de hoogte gebracht van het feit dat de voetbalbond de zaak heeft overgedragen aan de aanklager betaald voetbal. De kans is groot dat donderdagavond bij de loting voor de tweede ronde een balletje met 'FC Lisse/Hoek' in de koker gaat.