Volledig scherm
Karim Ben Sellam, keeper van Groene Ster en Oostkapelle. © Paul ten Hacken

Karim Ben Sellam is de talisman van zwalkend Oostkapelle

VLISSINGEN - Sinds Karim Ben Sellam terugkeerde onder de lat bij Oostkapelle, verloor de zaterdag-tweedeklasser slechts één keer en werden er maar twee treffers geslikt. Willen de geel-blauwen ook volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse, moet Tholense Boys verslagen worden in de finale van de nacompetitie. ,,Het gaat nu niet meer om mij of de trainer, maar om Oostkapelle'', vindt Ben Sellam.

De doelman was na de winterstop plots niet langer eerste keus bij coach Jaimy van Bloppoel. Bij een teamuitje had Ben Sellam zich in diens ogen buiten de groep geplaatst. ,,En bij de eerste training na de winterstop vroeg hij me of ik ook komend seizoen nog bij Oostkapelle wilde spelen'', blikt Ben Sellam nu terug. ,,Dat was geloof ik op 3 januari. Veel te vroeg nog om je daarover uit te spreken, vond ik. Stel dat er plots nog een leuke club komt waar ik écht naartoe wil, wat is mijn jawoord dan nog waard?''

Zijn jawoord gaf hij daarom niet, maar dat betekende wel dat vanaf dat moment Bart van Wuyckhuyse de eerste keeper van het eerste elftal werd. Van de veilige middenmoot zakte de hoofdmacht van Oostkapelle af naar de gevarenzone. Ben Sellam – naast selectielid van Oostkapelle ook keeper van zaalvoetbaleredivisionist Groene Ster en een talentvolle scheidsrechter – ging in het tweede team voor sportieve revanche. 

In het duel van de hoofdmacht van Oostkapelle met De Meeuwen werd Ben Sellam door Van Bloppoel in genade aangenomen. Een doelpuntloos gelijkspel werd gevolgd door een 1-0-nederlaag tegen DBGC en zeges op Klundert (4-0) en FC Dauwendaele (0-2). Het was echter te laat om de nacompetitie tegen degradatie naar de derde klasse nog te ontlopen. In de eerste twee barragewedstrijden werd Duiveland compleet weggevaagd door Oostkapelle (0-5 en 5-1). Morgen en maandag wacht Tholense Boys. 

Wat Ben Sellam van die wedstrijden verwacht en hoe hij terugblikt op zijn tijd in het tweede team van Oostkapelle, leest u in de PZC van vrijdag.