Volledig scherm
© Thinkstock

Kapelle verrast en knikkert Kloetinge na strafschoppen uit de beker

KAPELLE - Voor zaterdag-eersteklasser Kloetinge zit het avontuur in het districtsbekertoernooi erop. De ploeg van trainer Arie van der Zouwen gaf op bezoek bij derdeklasser Kapelle een 2-0-voorsprong weg (2-2) en verloor vervolgens na strafschoppen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Kloetinge. De ploeg speelde niet zijn beste wedstrijd, maar creëerde toch de meeste kansen en kwam in de eerste helft ook op voorsprong. Remco van Tiggele schoot raak.


Na de pauze verdubbelde Wouter Duvekot de voorsprong en vijf minuten voor tijd verzuimde Tom Wuyts de 3-0 te maken. Zijn strafschop spatte uiteen tegen de paal.

Een minuut later kreeg ook Kapelle een penalty en die ging er wel in. Wout Vink benutte het buitenkansje. Daardoor rook de ploeg van trainer John de Frel bloed en zette het nog even flink aan. Dit resulteerde vlak voor tijd in de gelijkmaker van Souliman Abali.

Door de gelijke stand moesten strafschoppen de doorslag geven. Kapelle bleek uiteindelijk de sterkste in de penaltyreeks en bekert door.

Overige uitslagen:
SKNWK-MZC'11 0-6
GPC Vlissingen-Terneuzense Boys 3-3 (GPC wint na strafschoppen )
Tholense Boys-Krabbendijke 5-0
Walcheren-Noormannen 0-1
Kruiningen-WHS 4-1
Vlissingen (za)-Bevelanders 3-0