Volledig scherm
Kapelle doelman Justen Meulpolder viert de bekerzege op Yerseke © Ron Quinten

Kapelle stunt tegen buurman, Duiveland en ZSC'62 zijn penaltykillers

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Bekerduels en derby’s maken altijd extra krachten los bij lager spelende teams. Derdeklasser Kapelle klopte buurman Yerseke, een tweedeklasser, bijvoorbeeld met 4-2. 

Vierdeklasser FC de Westhoek stuntte ook bijna tegen derdeklasser ZSC’62, maar werd na strafschoppen toch uitgeschakeld. Hetzelfde lot overkwam Luctor Heinkenszand tegen Duiveland. Serooskerke en De Meeuwen bereikten wel de volgende ronde. Dat laatste ging voor FC Dauwendaele niet op. Die ploeg verloor met 2-1 bij Halsteren.

Kapelle-Yerseke 4-2: Arjen de Koeijer zette Yerseke nog wel op voorsprong, maar na twaalf minuten kwam Kapelle via Wout Vink alweer aan de 1-1. Yerseke was de bovenliggende ploeg, maar verzuimde zichzelf te belonen. In plaats daarvan sloeg Kapelle in de slotfase van de eerste helft toe. Reinier Goedemondt tekende voor de 2-1 en uit een strafschop, nadat Goedemondt werd neergelegd door keeper Colin Hout, werd het zelfs 3-1. De tweede helft speelde zich af op de helft van Kapelle. Op aangeven van De Koeijer scoorde Guus de Leeuw de 3-2, maar vijf minuten later zorgde Jan-Corné van der Wekken tegen de verhouding in voor de 4-2.

Luctor Heinkenszand-Duiveland 1-1, Duiveland wint na strafschoppen: ,,Het was een open wedstrijd van beide kanten. Maar wij gaan niet Europa in’’, grapte de verliezend coach Giovanni Siereveld. Duiveland opende sterk, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen en kwam Luctor Heinkenszand via Demy Koole aan de 1-0. In de tweede helft golfde het spel op en neer. De thuisploeg rook aan de 2-0 voordat Ronald Zwager weer eens van zich liet horen. Op zijn aangeven maakte Dylan van Klinken de 1-1. In de penaltyserie miste Luctor Heinkenszand de tiende penalty.

GPC Vlissingen-Serooskerke 0-7: Het krachtsverschil was enorm. Een polletje leidde in de tweede minuut al tot een eigen goal van GPC en dat was de opmaat voor een doelpuntrijke eerste helft. Jordi van Schaik maakte op aangeven van Robbie Sturm de 0-2 en na een mooie combinatie tekende Bjorn Francke voor de 0-3. De tweede assist van Sturm op Van Schaik betekende de 0-4 en Dennis Kovacevic zorgde voor de 0-5. Na rust trok GPC zich terug in de verdedigende stellingen. Uit een voorzet van Peter Gideonse scoorde Sturm nu zelf in de 77ste minuut de 0-6. Denvy Mesu bezorgde Serooskerke in de 88ste minuut de zevenklapper.

Halsteren (za)-FC Dauwendaele 2-1: Een erg gehavend Dauwendaele kwam tegen de koploper uit de derde klasse A door een goal van Mike de Nijs op een 1-0-achterstand. Halsteren raakte paal en lat, maar kwam pas in de tweede helft door een kopbal van Thom Luykx op 2-0. ,,Zij misten veel kansen en vijf minuten voor tijd scoren wij de 2-1’’, aldus Dauwendaele-coach René de Nooijer. Okan Baskos maakte de 2-1, waarna Dauwendaele vlak voor tijd via Mark ten Kiefte nog aan de 2-2 rook. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. De Nooijer: ,,Zonde, maar de jongens die speelden hebben het gewoon goed gedaan.’’

RCS-De Meeuwen 2-4: Voor rust verliep het duel gelijkwaardig en dat was terug te vinden in de 1-1-ruststand. Robin Dek maakte van afstand de 0-1 in de openingsminuut en na een kwartier schoot Sven van Rosevelt raak uit een vrije trap. Via Dylan Davidse kwam RCS in de tweede helft op voorsprong, maar de derdeklasser kan die niet vasthouden. Robin Dek scoorde na 66 minuten uit een corner de 2-2 en twee minuten later was het via Kevin Janse weer raak uit een hoekschop: 2-3. Elf minuten voor tijd gooide Janse met zijn tweede goal het duel op slot.

FC de Westhoek-ZSC’62 2-2, ZSC’62 wint na strafschoppen met: De vierdeklasser leek na een helft voetballen op weg naar een stunt, want FC de Westhoek leidde met 2-0. Eerst kopte Lennart Padmos raak en op slag van rust werkte Gijs van Duijvenbode bij de tweede paal de bal binnen. ZSC’62 kwam getergd uit de kleedkamer en herstelde de schade binnen tien minuten. Eerst benutte Mark Provoost, na een handsbal van Kevin Veerhoek een strafschop, in de 50ste minuut een penalty. Vier minuten later was het zijn broer Robin Provoost die de bezoekers naar de 2-2 kopte. In de strafschoppenserie won ZSC’62 met 3-2.