Volledig scherm
Kapelle (wit-rood) haalde uit tegen Apollo'69. © Johan Van Der Heijden

Kapelle schiet pas na rust uit zijn slof tegen Apollo'69

VLISSINGEN - Voor Kapelle is het bekertoernooi goed begonnen. De ploeg maakte er zes tegen Apollo'69 en stapte met een 2-6-zege van het veld af. De combinatieploeg Hoedekenskerke/Kwadendamme kreeg de bal er niet in, maar kreeg ook geen doelpunt tegen. Het duel met de zaterdagtak van Vlissingen bleef dus doelpuntloos: 0-0.

Poule 2-69. Vlissingen (za)-Hoedekenskerke/Kwadendamme 0-0: In een levendige wedstrijd zocht de thuisploeg lang naar een gaatje, maar het sterke verdedigingsblok van de bezoekers gaf geen krimp. De laatste pass was bij Vlissingen vaak onnauwkeurig. In de eerste wedstrijd als gefuseerde ploeg loerde Hoedekenskerke/Kwadendamme op de counter en kwam het er af en toe nog dreigend uit. Gescoord werd er echter niet.

DwO’15-Hontenisse 2-2: De zaterdag- vierdeklasser DwO’15 nam meteen het heft in handen en zag enkele doelpogingen gestopt worden. Toch opende Kenny Braamse de score voor de thuisploeg. Na rust kregen de Zeeuws-Vlamingen een strafschop en die werd onberispelijk binnen geschoten door Kris van Meele. Na een snelle counter zorgde spits Joel Danielse voor een 2-1 voorsprong voor DwO’15. Hontenisse kwam wederom langszij. Remy van de Abeele gaf het beslissende tikje. 

Poule 2-70. Steenbergen-WHS 4-1: WHS kende een goede start, want na dertien minuten ging de bal op de stip. Jeremy de Witte benutte de strafschop. Voor rust kwamen de Brabanders terug in de wedstrijd, doordat Tom van Riesen op het randje van buitenspel de 1-1 kon maken. Na rust speelde Steenbergen een stuk beter en profiteerde het van het geblunder bij WHS. Marvin Braat en Remco van der Riet konden simpel scoren. Van der Riet schoot ook nog een strafschop raak na een domme overtreding bij de bezoekers. 

Poule 2-72. Wolfaartsdijk-SKNWK 3-1: In het eerste bedrijf had Wolfaartsdijk de overhand en prikte Jelmer van der Baan een vrije trap in het doel. Het tweede bedrijf werd wat rommeliger door de vele wissels. Remon de Jonge bracht SKNWK langszij en Van der Baan mikte weer een vrije trap in het doel. SKNWK moest met tien man verder na een rode kaart en in de laatste seconden speelde de bezoekers alles of niets. De keeper ging mee naar voren en dus een leeg doel. Daar wist Mitchel Claessens wel raad mee. Hij bepaalde de eindstand op 3-1. 

Koewacht- s’-Heer Arendskerke 0-0: Strijdlust was er genoeg, maar het zat de bezoekers niet echt mee. Arendskerke was duidelijk de betere ploeg, maar het aluminium stond tot vier keer toe in de weg. Koewacht mocht blij zijn met een punt, want het creëerde zelf geen enkele kans. 

Poule 2-73. Patrijzen-GPC Vlissingen 0-1: Een hele slechte wedstrijd van Patrijzen. De formatie van Stéphane Cépèro kende door een knollenveld een matige voorbereiding en GPC was al iets verder. De Vlissingse ploeg was net een stukje slimmer en geduldiger dan Patrijzen. De enige treffer van de wedstrijd kwam uit een hoekschop. Boban Martinovic kon simpel raak koppen, want bij de thuisploeg stonden ze te slapen.

Poule 2-74. Apollo’69-Kapelle 2-6: Voor rust kon Apollo’69 het hoger spelende Kapelle nog enigszins bijbenen. Alleen Souliman Abali kon een doelpunt maken. Het krachtsverschil was in het tweede bedrijf overduidelijk en dankzij Martijn van der Ploeg werd het 0-2. Moreno van Aerde deed wat terug voor de thuisploeg, maar Jordi Matondo zorgde voor 1-3. Van der Ploeg schoot nog een keer raak en ook Van Aerde mikte zijn tweede in het doel. Hierna slaagde ook Arjen de Vries erin om nog twee doelpunten te maken.

Meto-Rillandia 4-2: Rillandia speelde een matige eerste helft en gaf de doelpunten vooral voor rust weg. Na een 1-0 achterstand zorgde Robin van Bavel voor de 1-1. Het werd 3-1 en Jordy Kessels kopte de aansluitingstreffer raak. De jonge ploeg van Johan Sulkers ging op jacht op de 3-3. Die viel niet en aan de andere kant counterde Meto naar de 4-2 eindstand. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.