Volledig scherm
Wesley Dieleman maakt de 1-0 namens Zaamslag tegen Luctor Heinkenszand. © Rein Boeije

Kapelle profiteert van glorieus optreden Zaamslag

DERDE KLASSE AeVLISSINGEN - Kapelle is na de vijfde speelronde alleen koploper in de derde klasse A. Zelf won het team met 2-0 bij Patrijzen en daarmee profiteerde het vol van de nederlaag met dezelfde cijfers van Luctor Heinkenszand bij Zaamslag. Kapelle heeft een voorsprong van drie punten op zowel Luctor Heinkenszand als Zaamslag. Goes pakte de eerste driepunter van het seizoen en Nieuwdorp blameerde zich met een 2-2-gelijkspel tegen tien man van GPC Vlissingen. FC Dauwendaele won ruim van De Noormannen. Drie duels eindigden onbeslist.

VCK-RCS 2-2: VCK was het meeste tevreden met het ene punt. Jesper Harinck zette de ploeg uit Koudekerke op voorsprong, maar een minuut later kreeg RCS al een strafschop waaruit Sven van Rosevelt de 1-1 maakte. RCS was voetballend gezien over de betere ploeg, maar kwam in de tweede helft opnieuw op achterstand door een treffer van Jarno de Visser. Via Yordi Nijland kwam RCS aan de tweede gelijkmaker en daarna verzuimde de ploeg uit Oost-Souburg om de winnende treffer te maken.

Goes-Bevelanders 3-1: Uitgerekend tegen zijn oude club pakte Goes-trainer Huseyin Dogan de eerste zege van het seizoen. ,,Het werd weer eens tijd dat we wonnen. Voor mij was het wel een wedstrijd met een speciaal tintje’', aldus Dogan. Twee fraaie acties van Bajram Bajra leverden voor en na rust twee goals van Atilla Cavus op. Dogan: ,,Eigenlijk hadden we bij rust al met 3-0 voor moeten staan.’' Via Rick de Punder kwam die er toch. Bevelanders-speler Bart de Bruine zag daarna een strafschop gestopt worden door Claudio Dervishi, maar via Aykut Akbulut kwam Bevelanders toch nog aan de 3-1.

Zaamslag-Luctor Heinkenszand 2-0: Zaamslag speelde weer eens als in de glorietijd en startte furieus tegen de koploper. Koen Post en Wesley Dieleman kregen al in de openingsminuut de eerste kansen. In de zevende minuut viel de 1-0. Linksback Ruben de Haas zette voor en Wesley Dieleman volleerde de bal uit de lucht en rondde doeltreffend af. Via Tom Blomaard, kopbal op de paal, kwamen de bezoekers in de achttiende minuut bijna aan de 1-1. Na rust leek Dieleman op weg naar de 2-0, maar raakte bij die actie geblesseerd. In de 63ste minuut kopte Koen Post na een aanval over een paar schijven toch de 2-0 binnen. Daarna voorkwamen doelman Dominique Pijpelink en Maikel Krans de 2-1 nog.

Lewedorpse Boys-Veere 1-1: Veere was blij met een punt, waar bij Lewedorpse Boys de teleurstelling juist overheerste. In een niet al te best duel kopte Mark de Theije Veere in geheel vrije positie naar de 0-1. Een vrije trap van Veere-speler Wessel Overbeeke belandde daarna op de lat. Na rust raakte ook LeBo de paal voordat de ploeg na een handsbal bij Veere een strafschop kreeg. Rick Imanse maakte vanaf de strafschopstip geen fout: 1-1. Na de gelijkmaker waren de beste kansen op een overwinning nog voor de thuisploeg.

Patrijzen-Kapelle 0-2: ,,Wij waren beter en hebben heel veel kansen gecreëerd. Kapelle kreeg drie kansen en ze maken er twee’', baalde Patrijzen-trainer Joffrey Geldof na de nederlaag. Via Reinier Goedemondt kwam Kapelle vlak voor rust op 0-1. Pas in de 87ste minuut viel uit een door Robin Boogaard benutte strafschop de definitieve beslissing. Geldof: ,,Kapelle heeft een hecht team dat durft te voetballen. Het is gewoon een goed elftal. Ik wil ze ook niet te kort doen, maar een resultaat voor ons zat er wel in.’'

Nieuwdorp-GPC Vlissingen 2-2: Een dramatische vertoning van Nieuwdorp, zo was het oordeel van de kenners bij de thuisploeg. Na tien minuten spelen leidde GPC Vlissingen door goals van Joep Geijs (derde minuut) en Michael Willeboordse al met 0-2. GPC kwam daarna al snel, na twee gele kaarten voor Dennis Jobse, met tien man te staan. In de twintigste minuut scoorde Ruud la Grand al de 1-2. Een mistroostig spelend Nieuwdorp kwam in de tweede helft tegen tien man niet veel verder dan een bal op de paal. Pas in de 88ste minuut redde Teun Renmeester een punt voor zijn ploeg.

FC Dauwendaele-De Noormannen 5-2: ,,Ik heb voor het eerst sinds is trainer bij Dauwendaele ben in dezelfde opstelling kunnen voetballen. Nu nog een keer twee keer achter elkaar winnen’', sprak trainer René de Nooijer na de zege. Bij rust leidde zijn ploeg door goals van Mahboub Rahimi, Gino Breuer en Levy van den Boomgaard al met 3-1. Mark Minderhoud verzorgde namens De Noormannen de 1-1. Via Erwin Pouwelse kwamen de bezoekers na de pauze aan de 3-2. Daarna miste Quinten Lourens een enorme kans voordat hij alsnog de 4-2 maakte. In de slotfase zorgde Okan Baskos nog voor de 5-2.