Volledig scherm
© ef

Kapelle krijgt in de beker bezoek van de titelhouder

DISTRICTSBEKERSOMEREN - Kapelle staat voor een flinke klus in de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker. De koploper van de derde klasse A van het zaterdagvoetbal treft titelverdediger Sliedrecht.

Sliedrecht komt uit in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal, waarin ook Terneuzense Boys en Kloetinge spelen. Die laatste club kon vorig seizoen niet voorkomen dat Sliedrecht doordrong naar de finale van het bekertoernooi. De Zuid-Hollanders waren in de halve finale na strafschoppen te sterk voor de Zeeuwen. Nu mag Kapelle dus een poging wagen.

Jens Verstraeten, de doelman van Clinge, kreeg bijna zijn gedroomde loting. Hij was dinsdagavond de held van zijn ploeg door drie strafschoppen te keren in de reeks tegen Terneuzen en hoopte daarna op een treffen met zondag-hoofdklasser Halsteren. Clinge kreeg ook een duel met Halsteren voorgeschoteld, maar dan met het zaterdagteam. Die ploeg is koploper in de derde klasse B.

Kapelle maakt op zijn beurt dan juist weer wel kans op een treffen met het zondagteam van Halsteren. Er werd donderdag namelijk ook geloot voor de vierde ronde en mocht Kapelle winnen, treft het daarin de hoofdklasser of het zaterdagteam van Baronie. Kloetinge kan juist het zondagteam van Baronie, een hoofdklasser, treffen. Ook zijn er in de vierde ronde drie Zeeuwse derby's mogelijk.

Loting. Derde ronde

ASWH 2-Serooskerke
Halsteren (za)-Clinge
Kapelle-Sliedrecht
Gastel-Breskens
Cluzona-Duiveland
Nieuw-Lekkerland-De Meeuwen
Klundert-Kloetinge
Vlissingen-Oosterhout
FC Axel-Unitas
Schijf-ZSC’62

Vierde ronde

Nieuw-Lekkerland/De Meeuwen - Unitas'30/Victoria'03
Kapelle/Sliedrecht - Halsteren (zo)/Baronie (za)
ASWH 2/Serooskerke - Gastel/Breskens
Halsteren (za)/Clinge - Schijf/ZSC'62
Vlissingen/Oosterhout - FC Axel/Unitas
Baronie (zo)/Papendrecht - Klundert/Kloetinge
Alblasserdam/Prinsenland - Cluzona/Duiveland

  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.