Kampioenskraker loopt voor Kloetinge uit op mislukking

EERSTE KLASSE B | videoKLOETINGE – Eersteklasser Kloetinge is er zaterdag niet in geslaagd de titel veilig te stellen en daarmee directe promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. De nummer twee ging in een rechtstreeks duel met koploper Rijsoord flink onderuit: 0-4.

Halverwege het duel was de titel al ver uit zicht voor Kloetinge. De ploeg van trainer Marcel Lourens keek tegen een 0-2-achterstand aan, waar had alleen bij een zege met minimaal drie doelpunten verschil kampioen kon worden. Mike van Dongen bracht de bezoekers in de twintigste minuut aan de leiding. Hij schoot een afgeslagen bal binnen, nadat Mike van Gool een grote kans had gemist. Khalid Rahli zorgde in de 37ste minuut voor de 0-2.

Daarvoor had Kloetinge ook al een aantal kansen gehad. Bij een 0-0-stand kwam Ramon Janson in scoringspositie, maar hij schoot te wild en zag zijn inzet naast het doel eindigen. Enkele minuten later was het wel raak voor Kloetinge, maar die treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. En ook na de dubbelslag van Rijsoord werd Kloetinge vrijwel meteen weer dreigend. Roy Mulder was héél dicht bij de 1-2. Hij raakte de paal.

Met het inbrengen van spits Can Özgan voor Daan Esser in de rust hoopte Lourens hete tij nog enigszins te kunnen keren, maar direct na de pauze maakte Van Gool er 0-3 van en was het definitief gedaan voor Kloetinge. Ook de andere invallers Guus de Leeuw (voor Thijs van den Dries) en Luuk van Vossen (voor Ramon Janson) konden Kloetinge niet aan doelpunten helpen. Jimmy van der Vaart scoorde nog wel namens Rijsoord: 0-4.

Zo eindigde de middag waar iedereen bij Kloetinge de hele week naar had toegeleefd in een drama voor de Zeeuwen. De titel in de eerste klasse B ging naar Rijsoord, dat met hele duidelijke cijfers won. Kloetinge maakt wel nog steeds kans op promotie naar de hoofdklasse. Het won de tweede-periodetitel en was daardoor al verzekerd van een plaats in de nacompetitie om promotie.

Volledig scherm
Kloetinge moest zaterdag met drie goals verschil winnen van Rijsoord om kampioen te worden, maar verloor met 0-4. © Marcelle Davidse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.