Volledig scherm
JVOZ (blauwe shirts) moet het volgend seizoen zonder JO19-team doen. © Ruben Oreel

JVOZ heeft volgend seizoen geen JO19

VLISSINGEN - JVOZ brengt komend voetbalseizoen geen JO19-team in competitie. Te veel spelers uit de huidige JO19-groep vertrekken, aldus de opleidingsclub, en JVOZ kan dat onvoldoende opvangen.

Drie eerstejaars gaan naar NAC onder 19, terwijl zes andere spelers de overstap naar het senioren voetbal maken. Jiri van den Hemel, Samarony Goossens, Dion Aerssens en Miquel Crucq gaan bijvoorbeeld met zijn vieren naar Vlissingen. Daar is John Karelse trainer die afgelopen seizoen ook JVOZ JO19 onder zijn hoede had.

De grote uitstroom heeft JVOZ verrast, laat voorzitter John Dane weten. ,,Het heeft ons voor de vraag gesteld of we dit kunnen opvullen. Dat zou betekenen dat we op stel en sprong, en zonder dat we daar een goede selectie op kunnen maken, nu nog spelers zouden moeten weghalen bij andere clubs. Dat is niet wat JVOZ wil en waar zij voor staat en is in niemands belang.’’

Of het een blijvende of tijdelijke keuze is, laat JVOZ nu nog in het midden. ,,Na de vakantie zullen we de situatie evalueren en beleid maken voor de doorlopende leerlijn met betrekking tot een goed vervolg in de laatste fase van de opleiding. Wij zullen dit tijdig communiceren met de selectie die in 2018/2019 uitkomt in onder de 17, en ze betrekken bij de besluitvorming hierover.’’

JVOZ JO19 speelde afgelopen seizoen in de derde divisie en werd daarin derde. Deze week werd de ploeg uitgeschakeld in de nacompetitie voor promotie. Geldrop was in de eerste ronde met 3-0 te sterk.

JO19 is het tweede team in twee jaar dat JVOZ terugtrekt. Vorig jaar werd ervoor gekozen om niet verder te gaan met JO17-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement