Volledig scherm
Maarten Hazelaar zette Oostkapelle/Domburg zaterdag op 1-0 tegen SSV'65. © Ruben Oreel

Jubilaris MZC’11 in retrostijl naar klinkende zege

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Ook de derde speelronde van het seizoen leverde Walcheren geen punten op in de tweede klasse E. De ex-ploeg van trainer John Bentschap Knook, die deze week in overleg stopte als trainer van Walcheren, kwam ook onder de nieuwe verantwoordelijke man Anthony Orprecio niet tot een resultaat. Tegenstander MZC’11 won met 4-1.

De Meeuwen bezorgde Bruse Boys het eerste puntenverlies (0-1), Arnemuiden won bij Yerseke (1-2) en ook Nieuwenhoorn, Oostkapelle/Domburg, Serooskerke en Hellevoetsluis schreven drie punten bij.

's-Heer Arendskerke-Nieuwenhoorn 0-6: De uitslag was niet eens geflatteerd. Er was geen houden aan voor de thuisploeg, dat na 25 minuten al tegen een 0-4-achterstaand aan hikte. Dimitri Gomes Almeida maakte al na vier minuten de 0-1 en 21 minuten later stond Nieuwenhoorn door treffers van Gregory Paula en twee keer Melvin Winterberg - van wie de laatste uit een strafschop - op 0-4. De niet te stoppen en uitblinkende Gomes Almeida scoorde vlak na rust ook de 0-5. Uit een corner schoot Marijn Corstanje in de 68ste minuut ook nog eens een bal in eigen doel.

Oostkapelle/Domburg-SSV'65 2-1: Een verdiende zege voor de thuisploeg. Na 33 minuten schoot Maarten Hazelaar een bal over de grond in de verste hoek buiten bereik van de doelman, maar SSV'65 toonde zich veerkrachtig. Twee minuten na de 1-0 stond het via Thomas Mattheijer alweer gelijk. Na rust bleek vooral dat Oostkapelle/Domburg veel moeite heeft om te scoren. In de 54ste minuut besliste Sander de Kam de wedstrijd. Na een prima actie schoot hij de bal beheerst met rechts met een boog richting de verste hoek. SSV'65 kwam daarna niet meer tot serieuze kansen.

MZC'11-Walcheren 4-1: Uit een corner van Sven Heijboer kwam de bal via de knie van Rody Vermue bij Dylan Oosterboer terecht die de jubilerende thuisclub op 1-0 zette. MZC'11 speelde in retroshirts die bestonden uit het rood-zwart van VV Zierikzee en het oranje van VV Mevo. Walcheren kwam nog voor rust via Jay Cosijn aan de 1-1, al beklaagde MZC'11 zich er over dat er buitenspel aan de goal vooraf ging. In de tweede helft maakte MZC'11 het verschil. Invaller Sander Backx maakte met zijn eerste balcontact de 2-1 en uit een corner kopte Jesse van der Linden de 3-1 binnen. Na een uitgespeelde counter maakte Sander Backx zijn tweede goal van de middag.

Serooskerke-DBGC 3-0: ,,Het was nog een magere uitslag. Wij hebben de hele wedstrijd gedomineerd’’, sprak Seroos-leider Ruud Luteijn. Na een individuele actie van Robbie Sturm, en na een combinatie met Tiemen Suijk, opende Aron Wattel de score. Daarna lieten Suijk, Alex Jobse en Wattel het na om de score op te voeren. Ook na rust waren er eerst kansen voor Suijk en Jorden Louwerse voordat Suijk na 70 minuten na een assist van Bjorn Francke bij de tweede paal de 2-0 binnenliep. In de 78ste minuut tilde Alex Jobse met een vrije trap in de hoek de stand naar 3-0. Daarna werd nog een goal van Suijk afgekeurd.

Yerseke-Arnemuiden 1-2: Yerseke begon slap aan het duel, want na dertig tellen stond het via Jimmy de Nooijer al 0-1. Yerseke herstelde zich wel wat en het kwam via Arjen de Koeijer, die een voorzet van Guus de Leeuw binnentikte, aan de 1-1. Daarna liet Remco van Tiggele het na om van vijf meter de 2-1 te scoren. De Koeijer viel nog voor rust geblesseerd uit. In een matige tweede helft kreeg Arnemuiden na negen minuten een strafschop. Keeper Colin Hout stopte de penalty van Joey dos Santos, maar scheidsrechter Labeur liet de trap overnemen omdat Hout te vroeg van de doellijn afkwam. De tweede poging van Dos Santos leverde Arnemuiden wel de 1-2 op.

Hellevoetsluis-FC Axel 3-0: Voor het eerste in drie competitiewedstrijden wist Hellevoetsluis eens van FC Axel te winnen. De Axelse ploeg kwam er op Voorne Putten niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat het bij rust 'slechts' 1-0 stond. In de 21ste minuut scoorde Brian Poelman met een lob over de Zeeuws-Vlaamse doelman de 1-0. Ook na de pauze bleef Hellevoetsluis lang mild voor de bezoekers. In de 63ste minuut zorgde Marley Dors op aangeven van Gaultier Obiango voor de 2-0 en twaalf minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid en bepaalde Obiango de eindstand op 3-0.

Bruse Boys-De Meeuwen 0-1: De topper leek af te stevenen op een doelpuntloze remise. Aan weerszijde waren er kansen, maar de spelers leken droog te blijven staan. Bruse Boys had een aantal keren verzuimd te scoren toen De Meeuwen er warempel nog met de volle buit vandoor ging. Jordan Francke was het goudhaantje van de club uit Zoutelande. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement