Joran Maliepaard zet Vlissingen op het spoor van de eerste zege

VIDEOVLISSINGEN - Vlissingen heeft de eerste overwinning binnen in de eerste klasse B van het zondagvoetbal. Op eigen veld werd ROAC uit Rijpwetering met 2-0 verslagen.

In vergelijking met een week eerder, toen Vlissingen tegen nummer laatst Zwervers een 3-1-voorsprong te grabbel gooide (3-3), had trainer Kevin Hollander zijn basiself op twee plaatsen gewijzigd.

De geschorste Shannon Braafhart en de gepasseerde Nicky van Merriënboer werden vervangen door Said Bouzambou en Joran Maliepaard.

Volledig scherm
© Ruben Oreel

En vooral die laatste was voor de pauze bedrijvig. Nadat hij in het eerste halfuur twee keer op de keeper van ROAC was gestuit, brak hij in de 34ste minuut de ban. Met die 1-0-voorsprong bereikte Vlissingen de rust.

Na de pauze was Vlissingen bij een corner dicht bij een doelpunt, maar hetzelfde gold voor ROAC ana de andere kant. Doelman Karim Ben Sellam – de vervanger van Matthew Lentink die bij de laatste training voor de wedstrijd een vinger brak - hield zijn doel echter schoon.

In blessuretijd gooide Vlissingen de wedstrijd in het slot. Nou ja, een speler van ROAC deed dat eigenlijk. Mitchel Boere gleed een voorzet van invaller Geraldi Geerman binnen voor 2-0.

Door de eerste overwinning staat Vlissingen nu stevig in de middenmoot. Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd, tegen Rood Wit Willebrord dat getraind wordt door Marco Groeneveld uit Goes. Hij won zondag het Brabantse onderonsje tegen Dosko met 3-1.

De voormalige coach van onder andere Bruse Boys en Arnemuiden sloeg dit weekeinde een verzoek af om trainer van Goes te worden. Die club is op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek eerder deze week van Ruud Pennings.