Volledig scherm
© PZC

Joran Maliepaard is de derde speler die er dit seizoen zes maakt in één wedstrijd

TOPSCORERSVLISSINGEN - Joran Maliepaard kwam dit weekeinde met zevenmijlslaarzen dichter bij Martijn Simonse in het PZC-tospcorersklassement. De aanvaller van Duiveland scoorde zes keer tegen Brouwershaven en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 38 (doel)punten.

Daarmee staat hij nog één punt achter Martijn Simonse, die zaterdag in de gewonnen topper met Walcheren (0-3) geen goals kon toevoegen aan zijn totaal van 26. Ook de nummer drie in het klassement, Kyle Doesburg van Hoek, moest een pas op de plaats maken. Hij stond droog tegen DVS’33 (1-2-nederlaag) en bleef staan op 18 doelpunten, goed voor 36 punten.

Maliepaard is de derde speler die dit seizoen zes keer scoort in één wedstrijd. Zijn ploeggenoot Ronald Zwager ging hem in december voor tegen Vosmeer (12-0) en Patrick Joossens maakte er in oktober zes namens MZVC tegen Apollo’69. Zaterdag maakte Joossens tegen dezelfde ploeg weer een hattrick, waarmee hij de top 10 inkwam met zijn totaal van 23 treffers.

Komend weekeinde kan Maliepaard weinig uitrichten, want Duiveland stond geprogrammeerd tegen Hansweertse Boys dat echter uit de competitie is gestapt. De doelpunten die de Zeeuwse spelers tegen deze ploeg hebben gemaakt blijven van kracht in het topscorersklassement. Ze zijn immers gemaakt in geldige wedstrijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement