Jop Dekker.
Volledig scherm
PREMIUM
Jop Dekker. © Lex De Meester

Jop Dekker: de stille en trouwe kracht van Goes

MIDDELBURG - Bij Goes gaat het vaak over de scoringsdrift van Steve Schalkwijk of de sluwheid van Daniël Wissel. Ook de steekbal van Mart de Kroo en het loopvermogen van Tim de Winter komen geregeld ter sprake. Rondom Jop Dekker (22) blijft het vaak stil. ,,Als verdediger sta je minder snel in de spotlights.”

Dekker is samen met De Winter en Ruben Hollemans achtereenvolgens het langst actief bij de derdedivisionist. Het drietal sloot in de zomer van 2015 aan bij de selectie van toenmalig trainer Jan Poortvliet. Het team speelde destijds in de eerste klasse. In vijf jaar tijd won Goes de districtsbeker en volgden twee promoties.

Sinds anderhalf jaar woont de verdediger met zijn vriendin samen in Vlissingen. Hij volgt de HBO-studie Engineering aan de Hogeschool Zeeland. Voorheen woonde hij in Zuiddorpe. ,,Dat was pittig. Ik stond om 6.00 uur op en was op trainingsdagen pas om 23.00 uur in Axel. Op den duur was ik het wel een beetje beu om drie uur per dag in de bus te zitten.”

In het verleden droeg Dekker het shirt van JVOZ. Na één seizoen als A-junior koos hij voor het rood-wit van Goes. ,,Ik moest het in mijn eerste seizoen doen met invalbeurtjes. Ik bezat nog niet de slimmigheden die sommige spelers wel bezaten. Het was lastig om er tussen te komen.‘’

 1. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”
 2. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
  PREMIUM
  video

  Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

  TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”