Volledig scherm

Jong Ambon is eindelijk van de hatelijke nul af

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A liep Brouwershaven tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De derby tegen WIK'57 werd met 4-0 verloren.

Jong Ambon pakte de eerste zege door met 0-6 van Schoondijke te winnen. SKNWK versloeg Nieuwland met 1-3 en is samen met Vlissingen - dat met 2-1 van Spui won - de nieuwe koploper. Zeelandia Middelburg kwam niet in actie en MZVC boekte een 1-3-overwinning bij Colijnsplaatse Boys. FC de Westhoek-Cadzand eindigde zoals het begon, 0-0.

Nieuwland-SKNWK 1-3: De warrig leidende scheidsrechter drukte zijn stempel op de wedstrijd door veel te fluiten en met kaarten te strooien. De thuisploeg speelde fysiek en daar ging SKNWK in mee. De kansen waren voor de bezoekers en Jarno van Nieuwenhuize knalde de 0-1 in het doel via de onderkant van de lat. Een minuut later was het weer gelijk, nadat Roy van Sluijs na een mooie actie voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor rust schoot Van Nieuwenhuize SKNWK weer op voorsprong. In het tweede bedrijf ronde Van Nieuwenhuize een goede individuele actie goed en maakte hij zijn derde van de middag. Hierna werd het rommelig, vielen er veel gele kaarten. Wesley Heeren kreeg de kans op de 2-3, maar schoot een strafschop naast. Bij SKNWK kreeg Robert Padmos vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart.

Colijnsplaatse Boys-MZVC 1-3: Voor de thee was MZVC de bovenliggende partij en opende Patrick Joossens de score voor de formatie van Stéphane Cépèro. De Middelburgse ploeg kreeg ook nog kansen op de 0-2. Die viel vlak na de pauze en wederom was Patrick Joossens de doelpuntenmakker. Colijnsplaatse Boys werd toen pas wakker en ging het eindelijk voetballen. Koen van Os zorgde voor de aansluitingstreffer en kopte niet veel later de bal op de paal. Vlak voor tijd rondde Lars Huisson goed af en bepaalde de eindstand op 1-3.

WIK'57-Brouwershaven 4-0: In een nieuwe derby op Schouwen-Duiveland was WIK’57 de betere ploeg. Het nog ongeslagen Brouwershaven zat niet in de wedstrijd en raakte bij een 1-0-achterstand nog wel de paal. Voor de rest van de wedstrijd was de equipe van Wouter Zwackhalen de bovenliggende partij. Vijf minuten voor rust opende Rick Bevelander de score. WIK'57 had veel balbezit en in een tijdbestek van twintig minuten liep de thuisploeg uit naar een 4-0-voorsprong. Remco Theunisse zorgde voor de 2-0 en invaller Camiel Kleppe prikte nog twee keer raak.

Vlissingen-Spui 2-1: Vlissingen was de beter voetballende ploeg en had meer balbezit. Spui hield goed stand en voor de pauze kopte Dimitri van de Lavoir op de paal. De thuisploeg kwam na een uur op voorsprong. Een vrije trap werd door Wilfried Vrede knap binnengekopt. Tien minuten later werd het ook 2-0. Misaël Misaïne speelde zichzelf vrij en mikte de bal in de verre hoek. Weer tien minuten later bracht Kevin Zegers de spanning weer terug in de wedstrijd. Het werd nog spannend, maar Spui bleef met lege handen achter.

FC de Westhoek-Cadzand 0-0: In een sobere wedstrijd had de thuisploeg zoals wel vaker dit seizoen de bal. De Zeeuws-Vlaamse bezoekers verdedigden goed en FC de Westhoek kwam daar maar moeilijk door heen. Tot het strafschopgebied ging het combineren bij de ploeg van Steven Seedo goed, maar daarna hield het op. Tot meer dan een paar kansjes kwam de thuisploeg niet. ,,We zijn nog wel ongeslagen, maar we kunnen veel beter dan dat we nu laten zien‘’, aldus Seedo.

Schoondijke-Jong Ambon 0-6: De jonge thuisploeg deed het voor de thee wel aardig, maar toen had Jong Ambon de wedstrijd al moeten beslissen. De formatie van Paul Telussa was kwalitatief beter, kreeg toen al de nodige kansen, maar scoorde er maar eentje. Na een mooie aanval opende Giordano Tuhumury de score. Jong Ambon begon slecht aan de tweede helft, maar nadat Jeffrey Telussa erin kwam veranderde het spelbeeld. Met zijn snelheid deed hij Schoondijke de das om. Jelmer Pasveer maakte er 0-2 van en Jamiro Tuankotta prikte de 0-3 in het doel. Telussa zelf zorgde voor de 0-4 en hierna schoot Tuankotta zijn tweede van de middag raak. Telussa bekroonde zijn goede invalbeurt door ook nog een tweede keer te scoren.