Volledig scherm
© PZC

John Karelse: primeur en evenaring

RUDESTATSJohn Karelse behaalde zaterdag met Vlissingen zijn grootste zege als trainer in de districtsbeker. Met de 8-1-overwinning op De Alblas plaatste hij zich met de Walcherse hoofdklasser voor de kwartfinale. Ook dat was een primeur voor de voormalige profgoalie in het amateurvoetbal.

Een jarenlange trainerscarrière heeft Karelse natuurlijk nog niet in het (Zeeuwse) amateurvoetbal. Bijna tweeënhalf jaar geleden maakte hij zijn entree bij Goes, als opvolger van de naar China vertrokken Jan Poortvliet. Afgelopen zomer stapte hij over naar Vlissingen.

In die tijd bij Goes en Vlissingen haalde Karelse nog nooit de acht treffers in de districtsbeker en nog nooit een verschil van zeven doelpunten. Zeer opmerkelijk: In de reguliere competitie haalde hij dat aantal al wel eens, net als in de nacompetitie (zie tabel).

In de districtsbeker heeft Karelse een beginnende, maar ronduit positieve balans. De achtste finale tegen De Alblas was pas zijn negende duel in het toernooi. Daarvan wonnen zijn teams er zeven, eindigde er één gelijk en werd er één verloren (vorig seizoen in de derde ronde tegen Sliedrecht, 0-1).

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.