Om de onderlinge verschillen nog kleiner te maken maakt de KNVB nu gebruik van de Team Index, een coëfficiënt die de sterkte van een team aangeeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Om de onderlinge verschillen nog kleiner te maken maakt de KNVB nu gebruik van de Team Index, een coëfficiënt die de sterkte van een team aangeeft. © lex de meester

Jeugdvoetbal is in 5 jaar revolutionair veranderd. Komt er nog meer?

VLISSINGEN - De Zeeuwse velden fungeren volgend seizoen als proeftuin voor het jeugdvoetbal. In de leeftijdscategorie onder 13 jaar gaat de KNVB een pilot draaien waarin meerdere competities in een seizoen worden gespeeld. Bij de oudere jeugd wordt getest met een andere bekervorm. Het is weer een aanpassing in het jeugdvoetbal, dat de afgelopen vijf jaar al revolutionair veranderd is.

  1. Doorstart voetbalclub Sluiskil, Halil Atmac trekt nu de kar
    PREMIUM

    Doorstart voetbal­club Sluiskil, Halil Atmac trekt nu de kar

    SLUISKIL - Onder leiding van oud-scheidsrechter Halil Atmac maakt voetbalvereniging Sluiskil een doorstart. Dat gebeurt nadat de ledenvergadering een voorstel van het bestuur, dat onder leiding stond van interim-voorzitter Bennie Boerjan, om de vereniging op te doeken heeft verworpen. Atmac is de nieuwe voorzitter en probeert de club nieuw leven in te blazen. Hij heeft voormalig voorzitter Bram van Houcke gevraagd om de vereniging nog één jaar van advies te voorzien.