Volledig scherm
Vogelwaarde (groene shirts) blijft bovenin meedoen in de vijfde klasse. © Camile Schelstraete

Jeffrey Geers leidt Vogelwaarde naar de volgende overwinning

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Vogelwaarde had geen makkelijke middag tegen Corn Boys in de vijfde klasse van het zondagvoetbal, maar nam wel de drie punten mee (0-2). De ploeg blijft daardoor in kop van de ranglijst meedraaien. SDO’63 kreeg te weinig na een comeback bij een 0-4-achterstand. Aardenburg en Sluiskil speelden onderling gelijk.

SDO’63-Devo 3-4: Al heel snel kwam de ploeg uit Lamswaarde op een 0-1-achterstand. ,,We hadden te veel respect voor die ploeg vond ik, in het eerste half uur werden we helemaal overhoop gespeeld‘’, wist Danny Magito, trainer van SDO'63 na afloop te vertellen. Net voor rust viel de 0-2. In het tweede bedrijf viel al snel de 0-3 en 0-4. Daarna leek SDO'63 verlost en begon het te lopen. Dennis Akker maakte de 1-4 en de 2-4. Een kwartier voor tijd vond Bart Hendriks het net en maakte daarmee de aansluitingstreffer, 3-4. ,,We hebben nog veel kansen gehad op de gelijkmaker, die we echt verdiend hadden. Deze mocht helaas niet vallen‘’, aldus Magito.

NVS-Hoofdplaat 4-0: De eerste 45 minuten kon Hoofdplaat het nog opbrengen om hard voor elkaar te werken. ,,Tot aan de rust ging het redelijk goed, daarna valt het doelpunt en gaat het opeens hard met de score‘’, leidde Rudy Cornelis, trainer van Hoofdplaat af uit de gespeelde wedstrijd. Na de rust ging het hard met de doelpunten. ,,In de tweede helft komen we conditioneel te kort, dat is zonde‘’, aldus Cornelis. Uiteindelijk won de ploeg uit Nieuw-Vosmeer de wedstrijd met 4-0.

SC Welberg-Graauw 2-1: In de eerste helft was Graauw de betere van de twee. Fabian van Vliemberge zette dit om in een voorsprong, 0-1. Na de rust kwam SC Welberg langszij. Een vlijmscherpe counter werd breed gelegd en zo kwam de stand op 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd hield de ploeg uit Steenbergen de punten in Brabant. Na een vrije trap ontstond er een scrimmage voor de goal en werd de bal tegen het net gewerkt, 2-1. ,,We hebben hard gestreden maar net te weinig gekregen‘’, concludeerde Johnny Mercks, trainer van Graauw.

Aardenburg-Sluiskil 3-3: Sluiskil begon sterk aan de wedstrijd. Tegen de verhouding in opende Niek van Sprundel de score, 1-0. Hierna drukte de ploeg van Fonnie Verstraeten door. Benedict van de Walle maakte de tweede treffer. Net voor rust scoorde Timucin Yilmaz de 2-1 voor Sluiskil. Na de thee maakte Niek van Sprundel zijn tweede treffer van de wedstrijd. Sluiskil moest nu echt gaan aanzetten. Gokan Ersahin schoot de aansluitingstreffer binnen, 3-2. Vijf minuten voor het einde maakte Dennis van Boven de gelijkmaker, 3-3. ,,We hadden weer meer verdiend. De meeste kansen gekregen, maar niet afgemaakt‘’, wist Veli Eryürük, trainer van Sluiskil na de wedstrijd te vertellen.

Corn Boys-Vogelwaarde 0-2: Voetballend was Vogelwaarde vele malen beter dan de ploeg uit Sas van Gent. Jeffrey Geers maakte uit een vrije trap de 0-1. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, Vogelwaarde domineerde het spel. Wederom scoorde Jeffrey Geers, 0-2. ,,We hebben zelf te weinig gecreëerd, dat was ook zeker de verdiensten van Vogelwaarde. Zij speelden echt om te winnen, dat vond ik bij ons niet. We zitten echt in een sportief dipje‘’, aldus John Moes, trainer van Corn Boys na afloop.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement