Volledig scherm
Pablo van de Geuchte van Aardenburg (rechts) duelleert met een verdediger van Graauw. © Peter Nicolai

Jeffrey Geers is weer belangrijk voor Vogelwaarde

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Hoofdplaat ging tegen Devo zonder punten naar huis in de vijfde klasse van het zondagvoetbal (3-0). SDO’63 kon één helft meevoetballen tegen koploper Rimboe, maar verloor met 0-2. Vogelwaarde en Graauw wonnen beide een Zeeuws-Vlaamse derby.

Devo-Hoofdplaat 3-0: ,,We hebben naar behoren kunnen meespelen, maar Devo had veel meer kwaliteit”, zei Rudy Cornelis, trainer van Hoofdplaat. In de eerste helft kon Hoofdplaat nog aardig mee voetballen tegen de ploeg uit Bosschenhoofd. Vlak voor rust maakte Devo de openingstreffer, 1-0. Na de rust probeerde Hoofdplaat wat te forceren door de lange bal te hanteren. Uiteindelijk leverde dit geen doelpunten op. Devo scoorde nog twee keer.

SDO’63-Rimboe 0-2: Vanaf de eerste minuut was het een leuke en open wedstrijd. Twee ploegen die aanvallend voetbal speelden. Beide partijen creëerden kansen. De grootste kans was van Joris Freijzer van SDO’63. Hij benutte deze echter niet. Na de thee nam Rimboe het initiatief. Het scoorde vlak na de rust de 0-1. ,,Rimboe kreeg het overwicht in de tweede helft, dit kwam mede door een aantal blessuregevallen bij ons‘’, concludeerde voorzitter Frank van Driessche van SDO'63. Een kwartier voor tijd besliste Rimboe de wedstrijd, 0-2.

Lepelstraatse Boys-Corn Boys 2-1: Een lastige wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. Corn Boys probeerde voetballend de bovenliggende partij te worden in de eerste helft. Lepelstraatse Boys gooide meer fysieke kracht in de duels. De ploeg uit Lepelstraat kreeg een dubieuze penalty en benutte deze, 1-0. ,,We hebben in de tweede helft hard gewerkt als ploeg‘’, wist John Moes, trainer van Corn Boys te vertellen. Het harde werken leidde tot ook een penalty voor de ploeg uit Sas van Gent. Dario Sandrini faalde niet van elf meter. Uiteindelijk trok Lepelstraatse Boys toch aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-1.

Graauw-Aardenburg 4-1: De wind speelde een belangrijke rol in de overwinning van Graauw. In het eerste bedrijf kon Graauw goed omgaan met het weer. ,,We speelde telkens een lange bal vanaf achteruit, deze werd door de wind gepakt. Achter de laatste lijn van Aardenburg lag de ruimte”, vertelde Johny Merckx, trainer van Graauw. Voor de rust was Fabian van Vliemberge twee keer doeltreffend. Na de rust zorgde Bowdy Broeckaert voor de 3-0. Hierna deed Aardenburg via Ruben Steutel wat terug, 3-1. Het slotakkoord was wederom voor Broeckaert, 4-1.

Sluiskil-Vogelwaarde 0-1: ,,We hebben vandaag veel te veel kansen gemist en daardoor zeer onterecht verloren‘’, concludeerde Veli Eryürük, trainer van Sluiskil na afloop. In de eerste helft was Sluiskil de baas tegen het hoger geklasseerde Vogelwaarde. In het tweede bedrijf kreeg Vogelwaarde de eerste kans van de wedstrijd. Arjen Hiel had een goede actie die Jeffrey Geers een open kans gaf en deze benutte, 0-1. Sluiskil ging voor de gelijkmaker, maar deze werd niet gemaakt.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?