Jan Paul van Hecke
Volledig scherm
Jan Paul van Hecke © NAC

Jan Paul van Hecke uit Arnemuiden debuteert in betaald voetbal met klinkende zege NAC

LEEUWARDEN/BREDA  Jan Paul van Hecke heeft vrijdagavond zijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt. De negentienjarige Arnemuidenaar viel bij NAC Breda in tegen Helmond Sport. Het duel eindigde in 5-1. 

Verdediger Van Hecke, dit in het voorjaar van 2019 zijn eerste profcontract tekende, kwam in de 78ste minuut in het veld voor Nacho Monsalve. De stand was toen 4-1. Twee minuten later lag de vijfde Bredase treffer erin.

Samen met provinciegenoot Yassine Azzagari begon Jan Paul van Hecke op de bank. Toen hij in de tweede helft mocht warmlopen, wist hij dat zijn debuut aanstaande was. Azzagari maakte eind vorig seizoen al zijn opwachting in de hoofdmacht.

Waar het duel voor Van Hecke een feestje was, was het voor Daan Klomp een drama. De verdediger uit Wissenkerke leed met Helmond Sport een dikke nederlaag, nota bene tegen de club waardoor hij verhuurd is.

Go Ahead Eagles

Bliek, afkomstig uit Burgh-Haamstede, verloor in de tweede speelronde met Go Ahead Eagles bij Cambuur Leeuwarden. Voor de verdediger en zijn ploeggenoten was er geen houden aan; het duel eindigde in 5-0. Het laatste halfuur speelden de gasten met tien man.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement