Volledig scherm
Jan Paul van Hecke (voorgrond) viert de bekerstunt van NAC Breda tegen PSV met publiek en ploeggenoten, onder wie Goesenaar Yassine Azzagari (links naast hem). © ANP Sport

Jan Paul van Hecke: ‘Soort Beugelsdijk, maar dan met voetballende kwaliteiten’

VLISSINGEN - Jan Paul van Hecke kreeg de nodige lof toegezwaaid voor zijn optreden donderdagavond tegen PSV. De Zeeuwse verdediger stuntte met NAC in de achtste finales van de KNVB beker met een 2-0-overwinning.

Van Hecke speelde centraal achterin ijzersterk samen met de Spanjaard Riera. De voetbaltwitteraar van het jaar 2019, Ferry de Bont, maakte eerst de vergelijking met Matthijs de Ligt. En voegde daar vervolgens aan toe: ,,Soort Beugelsdijk, maar dan met voetballende kwaliteiten.’’

Ook andere NAC-volgers lieten zich lovend uit over de verdediger uit Arnemuiden.

,,Die Baumgartl is toch eigenlijk een tweedehands versie van Jan Paul van Hecke?’’ (Boris van Geel)

,,Wat heeft JP Hecke zich trouwens prima ingepast. Wederom een erg sterk optreden samen met Riera.’’ (Yellow Black Breda)

,,Als je het hebt over persoonlijkheden dan zijn er bij NAC twee opgestaan: Jean Paul van Hecke en Arno Verschueren.‘’ (YellowBlack)

Sinds het vertrek in de winterstop van hoofdtrainer Ruud Brood staat Van Hecke onder interim-trainer Willem Weijs centraal achterin. In die korte periode heeft de negentienjarige verdediger (voorheen bij Arnemuiden, JVOZ en Goes) zich in de kijker gespeeld.