Volledig scherm
Jaimy Pleijte in actie tijdens zijn debuut in de tweede divisie, tijdens het duel Jong Sparta-Koninklijke HFC. © Orange Pictures

Jaimy Pleijte zet volgende stap richting betaald voetbal

VLISSINGEN - Woensdag was een spannende dag voor de Zeeuwse arbiters en assistent-scheidsrechters. De KNVB maakte ‘s middags namelijk bekend wie volgend seizoen op een hoger niveau actief zijn.

Goed nieuws vanuit Zeist was er bijvoorbeeld voor Jaimy Pleijte, die twee seizoenen terug de switch maakte naar de rol van assistent-scheidsrechter. De Middelburger wordt toegelaten tot het Talententraject Betaald Voetbal (TTBV), waardoor vlaggen in de Keuken Kampioen Divisie weer een stap dichterbij is. ,,Eigenlijk droom ik van iedere stap omhoog’’, zei Pleijte eind november 2018 tegen deze krant.

Ook Niels Boel uit Vlissingen is gepromoveerd. De 21-jarige leidsman fluit volgend seizoen wekelijks zijn wedstrijden in de eerste klasse. Boel maakt de stap naar groep D, waardoor hij ook hoofdklasse mag fluiten. Zijn doel is het betaalde voetbal halen, net als Pleijte dus.

Zeeuwse promovendi

Jeugd

Eric Roose (groep C), Stefan van de Dorpel (D), Guus Johann (D), Gerard Dolman (E).

Senioren

Niels Boel (D), Roël Kenson (E), Ron Huser (E), Rick Sturm (E), Julian Simonse (F), Danny van de Velde (F), Patrick de Meyer (F), Ben van Belzen (F), Jos van Belzen (F), Rinus Struik (F), Kristijan Wagenaar (G), Albert Bruggeman (F), Jelco de Pater (H).

Assistent-scheidsrechters

Jaimy Pleijte (Talententraject Betaald Voetbal).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.