Volledig scherm
Istvan Bakx werd afgelopen seizoen gekozen tot beste speler bij Go Ahead Eagles. © Dennis Arentsen

Istvan Bakx gaat meetrainen bij Spakenburg

SPAKENBURG - Voetballer Istvan Bakx uit Vlissingen gaat komende week meetrainen bij Spakenburg, dat uitkomt in de tweede divisie. Beide partijen hebben de intentie om met elkaar in zee te gaan.

Bakx was sinds vorige maand clubloos nadat de contractbesprekingen met Go Ahead Eagles, waarmee hij vorig seizoen in de eerste divisie uitkwam, op niets waren uitgelopen. Hij wilde graag bij de club uit Deventer blijven, maar de Vlissinger kende te veel twijfels.

Bakx lijkt nu een doorstart te maken bij Spakenburg, een bolwerk in het amateurvoetbal. Hij kampt nu nog met een keelontsteking, maar zodra hij daarvan hersteld is, gaat hij meetrainen.

Deze club komt uit in de tweede divisie. Op de eerste speeldag (zaterdag 24 augustus) opent Spakenburg op bezoek bij ASWH, waar Rogier Veenstra trainer is geworden. Bakx en Veenstra speelden in de jeugd samen bij RCS.

Voordat Bakx in 2007 (weer) prof werd, bij Kortijk in België, speelde hij al met Kloetinge en Hoek op het hoogste amateurniveau.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

    VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

    VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.