Volledig scherm
© Thinkstock

Is het opschuiven van de start van het voetbalseizoen een goed idee?

ZEIST - De KNVB gaat in gesprek met de amateurclubs om te kijken of het amateurvoetbalseizoen niet later moet beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was.

Een goed idee? De bond overweegt de competitie in 2017/18 pas eind september te laten beginnen, drie weken later dan de laatste jaren. Nu begint het seizoen namelijk wanneer de zomervakantie nog niet voorbij is. Daardoor beginnen veel clubs met incomplete selecties aan de voorbereiding of aan het seizoen.

Voetballend Nederland stelde hardop de vraag waarom het seizoen niet overal pas na de zomervakantie begint. De KNVB gaat daarover in gesprek met de clubs. De bond overweegt het seizoen 2017/18 te laten beginnen in het weekend van 23 en 24 september.

Dit geldt dan voor de A-categorie (eerste klasse tot en met vijfde klasse: mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige B-categorie (lagere elftallen). Bijkomend voordeel zou zijn dat de seizoenen ook langer doorgaan. Dat betekent automatisch meer kans op mooi voetbalweer.

In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen. Voor 1 februari wil de bond duidelijkheid verschaffen over de speelkalender 2017/18. De sportredactie van de PZC vraagt u nu al naar uw mening.