Volledig scherm
Vlissingen viert de 2-1 van Abdoe Abdenbi. © Mitchell Minnaard

Invallers Wolff en Mallie goud waard voor Vlissingen

VLISSINGEN - In de 45 minuten die Raymond Wolff en Etienne Mallie kregen, bezorgden zij zondag-hoofdklasser Vlissingen de 2-1-zege op Gemert.

Door blessures bij de doelmannen Joan van Belzen en Youri Nijsse zat trainer Ruud Pennings in aanloop naar het duel nog met de handen in het haar. De hoofdcoach plukte Jorn Niemantsverdriet weg bij een lager elftal. De gelegenheidsgoalie - die alweer jaren geleden voor het laatst een wedstrijd tussen de palen doorbracht - trok de handschoenen weer eens aan en moest na veertien minuten al een bal uit zijn doel halen.

Ralf Kemper nam het doel van de Walcherse ploeg onder vuur en liet Niemantsverdriet kansloos. Gemert liet na om bij wat kleinere kansjes de marge te verdubbelen, terwijl Vlissingen voor rust tot niet een uitgespeelde kans kwam. Na twee wisselingen direct na rust was het spelbeeld in de tweede helft volledig anders.

Mallie en Wolff waren de vervangers van Jarreau Manuhuwa en Eren Yildizturan en trokken het spel direct naar zich toe. Behalve water, regende het na rust ook kansen. In de 50e minuut leverde dat na een voorzet van Mallie de 1-1 van Hoessein Bouzambou op. Na enorme kansen voor diezelfde Bouzambou, Khalid El Hattach en Abdoe Abdenbi kreeg de thuisploeg in de 66e minuut de verdiende 2-1.

De buitenspeler werd alleen voor het doel gezet door Wolff en bleef ijzig koel. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg de zege. Vlissingen staat na elf speelronden op 21 punten. Gemert, dat de derde plaats bezette, blijft door de verliespartij steken op 19 punten.

Vlissingen - Gemert 2-1 (0-1). 14. Ralf Kemper 0-1, 50. Hoessein Bouzambou 1-1, 66. Abdoe Abdenbi 2-1.

Scheidsrechter: R.N. de Cock (Tilburg). Aantal toeschouwers: 350.

Vlissingen: Jorn Niemantsverdriet; Renzo Roemeratoe, Regilio Pinas, Milton Roemeratoe, Daniël Jansen; Jarreau Manuhuwa (46. Etienne Mallie), Khalid El Hattach, Quincy Gooding; Abdoe Abdenbi, Eren Yildizturan (46. Raymond Wolff), Hoessein Bouzambou (90. Geraldi Geerman).