Volledig scherm
Tom Boere © Pro Shots

Invallers Boere en Roemeratoe onderuit tegen debuterende Peter Bosz

LEVERKUSEN - Het FC Twente van Zeeuwen Tom Boere en Godfried Roemeratoe heeft in een oefenduel verloren van Bayer Leverkusen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie ging met 4-0 onderuit tegen de Duitse ploeg, waar trainer Peter Bosz zijn debuut op de bank maakte.

Zowel Boere als Roemeratoe begon tijdens het besloten oefenduel tegen de huidige nummer negen van Duitsland op de bank. Een goed kwartier voor tijd vielen beide Zeeuwen in. Op dat moment keek Twente al tegen een 3-0-achterstand aan.

Lucas Alario bracht Leverkusen in de 32ste minuut uit een strafschop op voorsprong. Dominik Kohr bepaalde de ruststand zeven minuten later op 2-0. Na de pauze deed ook Duits international Kevin Volland een duit in het zakje. In de 57ste minuut tilde hij de stand naar 3-0.

Daarmee was de koek nog niet op voor het Leverkusen van Bosz. Met spits Boere en verdediger Roemeratoe binnen de lijnen maakten de Duitsers nog één goal. Leon Bailey zorgde enkele minuten na de entree van het Zeeuwse tweetal voor de 4-0-eindstand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken
    DERDE DIVISIE ZATERDAG I Video

    Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken

    HOEK – De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen was zaterdagmiddag nog maar negen minuten oud, toen Hoek al aan een kansloze middag bezig leek te zijn. Door twee treffers van de bezoekers (0-2) liep de derdedivisionist razendsnel achter de feiten aan. Na de 0-3 kort na rust leek het duel definitief gespeeld, maar in de slotfase kende Hoek onverwacht nog een opleving. Die kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Hugo Vandenheede met 3-4 onderuit ging.