Volledig scherm
Tom Boere © Pro Shots

Invallers Boere en Roemeratoe onderuit tegen debuterende Peter Bosz

LEVERKUSEN - Het FC Twente van Zeeuwen Tom Boere en Godfried Roemeratoe heeft in een oefenduel verloren van Bayer Leverkusen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie ging met 4-0 onderuit tegen de Duitse ploeg, waar trainer Peter Bosz zijn debuut op de bank maakte.

Zowel Boere als Roemeratoe begon tijdens het besloten oefenduel tegen de huidige nummer negen van Duitsland op de bank. Een goed kwartier voor tijd vielen beide Zeeuwen in. Op dat moment keek Twente al tegen een 3-0-achterstand aan.

Lucas Alario bracht Leverkusen in de 32ste minuut uit een strafschop op voorsprong. Dominik Kohr bepaalde de ruststand zeven minuten later op 2-0. Na de pauze deed ook Duits international Kevin Volland een duit in het zakje. In de 57ste minuut tilde hij de stand naar 3-0.

Daarmee was de koek nog niet op voor het Leverkusen van Bosz. Met spits Boere en verdediger Roemeratoe binnen de lijnen maakten de Duitsers nog één goal. Leon Bailey zorgde enkele minuten na de entree van het Zeeuwse tweetal voor de 4-0-eindstand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.