Invaller Franse schiet Hoek in tweede helft langs Goes

videoGOES - In het oefenduel der Zeeuwse grootmachten heeft Hoek dinsdagavond met 1-3 gewonnen in en van Goes. Invaller Erwin Franse was met twee treffers in de tweede helft beslissend voor de Zeeuws-Vlamingen. Voor het eerste fluitsignaal moest bij alle selectiespelers de temperatuur worden opgemeten. Alle spelers doorstonden de test en zo kon het nieuwe voetbalseizoen echt los met een oefenderby tussen de twee hoogst spelende Zeeuwse teams.

 1. Pittige eerste training van Hoek voor iedereen een verademing
  PREMIUM

  Pittige eerste training van Hoek voor iedereen een verademing

  HOEK - De eerste echte training van Hoek duurde een uur en drie kwartier en was voor iedereen na een gedwongen stop van vier maanden een verademing. Met een kern van achttien man ging voor de derdedivisionist onder gestaag vallende regen de kop eraf. Doelman Griffin de Vroe, één van de vier nieuwkomers in de selectie, haakte na een klein kwartier geblesseerd af. De van Goes gekomen topscorer Steve Schalkwijk liet in korte partijtjes voor het eerst het net bollen.
 2. 25 jaar vrouwenvoetbal op ‘de Boomwai’
  PREMIUM

  25 jaar vrouwen­voet­bal op ‘de Boomwai’

  GRAAUW – Op een zonovergoten sportpark ‘de Boomwai’ nam Eline van Campen (23) afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen HVV’24 voorlopig afscheid als keepster van VV Graauw. Ze stond meer dan tien jaar onder de lat bij de Oost Zeeuws-Vlaamse club, maar vanwege werk in Amsterdam hing ze met pijn in het hart haar keepershandschoenen aan de wilgen. Ze had nauwelijks wat te doen tegen de Hulsterse vrouwen. Het combinatievoetbal van Graauw werd beloond met een 5-0-zege, terwijl eerder al met 4-1 werd gewonnen van Vogelwaarde. Daardoor bekeren de vrouwen van VV Graauw verder.