Volledig scherm
Hoek aanvaller Kyle Doesburg scoort 2-1 tegen Noordwijk © Camile Schelstraete

Invaller Doesburg bezorgt Hoek zwaarbevochten zege op Noordwijk

HOEK – Het kostte bloed, zweet en tranen maar Hoek pakte zaterdagmiddag wel de tweede overwinning van het seizoen. Op eigen veld was de ploeg van trainer Jannes Tant met 2-1 te sterk voor Noordwijk. De zaterdag-hoofdklasser boekte een benauwde maar broodnodige overwinning, waardoor het weer omhoog kan kijken.

In een aantrekkelijk duel tussen twee ploegen die heel graag een rol willen spelen in de strijd om het kampioenschap, sloeg Hoek voor rust als eerste toe. Josimar Pattinama schoot met rechts raak in de korte hoek en zette Hoek zo na 40 minuten voor voorsprong. Meteen na rust verzuimde Nathan Lagrou om er 2-0 van te maken, waarna Noordwijk langszij kwam. Achterin bij Hoek greep niemand in, Ruperto Dorothea tikte van dichtbij binnen (1-1).

Daarna golfde het spel op en neer. Tant haalde twintig minuten voor tijd Pattinama naar de kant en bracht Kyle Doesburg in. Het bleek een gouden wissel, want de invaller maakte twaalf minuten voor tijd de 2-1. Fabian Wilson combineerde op rechts met Birgen Martens, zijn voorzet werd door Guillaume Clinckemaillie ingeschoten, waarna Doesburg attent reageerde: 2-1.

In de slotfase kwam Hoek onder druk te staan en miste Tjeerd Westdijk drie prima kansen namens Noordwijk. Hoek speelde enkele counters zelf niet goed uit, maar hield de voorsprong wel vast. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge werd met gejuich begroet door alles en iedereen bij Hoek, terwijl Noordwijk teleurgesteld afdroop.

Lees maandag meer over Hoek-Noordwijk in de PZC, de digitale krant of op Blendle