Invaller Abdenbi verlost Hoek tegen FC Lisse

DERDE DIVISIE VIDEOHOEK – In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen kon Hoek zaterdagmiddag nog niet overtuigen. Toch stapten trainer Lieven Gevaert en zijn spelers na het thuisduel met FC Lisse met een gevoel van opluchting het veld af. Pas tegen tien man wist de derdedivisionist in de slotfase het verschil te maken. Erwin Franse vond op rechts de ruimte, zijn stiftbal werd aan de tweede paal binnengekopt door de instormende Abdoe Abdenbi (1-0).

De invaller was na 57 minuten binnen de lijnen gekomen voor Francis Kabwe Manengela en bekroonde zijn competitiedebuut met een fraaie treffer. Abdenbi, overgekomen van VC Vlissingen, werd zo meteen matchwinnaar. De rake kopbal was ook meteen zijn laatste balcontact, want op het moment dat hij kopte kreeg hij ook een flinke schop van een verdediger van FC Lisse. Abdenbi strompelde het veld af en werd vervangen door Roycel James. In de slotfase hield Hoek de voorsprong vast en boekte zo de eerste driepunter van het prille seizoen.

Dat was een opsteker voor Hoek, dat een roerige voorbereiding achter de rug heeft met het vertrek van hoofdtrainer Hugo Vandenheede en deze week ook assistent David Destorme. Lieven Gevaert stond pas één keer met zijn ploeg op het veld en zag Hoek zaterdagmiddag in de hitte bijzonder stroperig acteren. Maandag kan hij echt aan de slag met zijn spelers, voor wie de voorbereiding nu min of meer herhaald wordt. Onder de nieuwe trainer heeft iedereen weer nieuwe kansen.

Volledig scherm
Ruben de Jager draait weg bij Lars Rauws van FC Lisse. Rechts scheidsrechter Roel de Cock uit Tilburg. © Camile Schelstraete

Tegen FC Lisse kon Gevaert geen beroep doen op de geschorste Jonathan Constansia, die op het middenveld werd vervangen door Steven Smulder. De nieuweling (ex-Jong NEC) maakte vooral indruk met zijn traptechniek, die hem zelden in de steek liet in een duel dat nooit helemaal los leek te komen. Hoek speelde slordig, opereerde vaak in een te laag tempo en veel spelers leken nog steeds aan elkaar te moeten wennen.

De bezoekers kregen 59 minuten de grootste kans van de wedstrijd, via Kubilay Koylu. De aanvaller schoot van dichtbij hoog over en eiste een dikke tien minuten later een negatieve hoofdrol op. Koylu zag hoe Fabian Wilson hem de bal afsnoepte, ging in de achtervolging maar trapte hem langs achteren neer. Rood, oordeelde scheidsrechter Roel de Cock terecht, waardoor Hoek met een man meer op het veld stond. Dat voordeel werd uiteindelijk in de slotfase uitgebuit, toen Erwin Franse zich in het strafschopgebied vrijspeelde en het hoofd van Abdenbi vond: 1-0.

Hoek-FC Lisse 1-0 (0-0). 84. Abdoe Abdenbi 1-0. Scheidsrechter: R.N. de Cock (Tilburg). Rode kaart: 71. Kubilay Koylu (FC Lisse). Gele kaart: Karim Bannani (Hoek). Aantal toeschouwers: 750.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani; Reguillo Vandepitte, Rik Impens (90. Sven Mbikulu), Steven Smulder; Erwin Franse, Ruben de Jager en Francis Kabwe Manengela (57. Abdoe Abdenbi, 85, Roycel James).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement