Aart Veldhof (groen) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Aart Veldhof (groen) op archiefbeeld. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Interesse genoeg, maar Aart Veldhof blijft zeker nog één jaar bij Baronie

BREDA - Aart Veldhof speelt ook volgend jaar bij Baronie. De 26-jarige Zeeuw had opties om te vertrekken, maar heeft zijn woord aan de Bredase hoofdklasser gegeven. ,,Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Baronie”, verklaart de middenvelder zijn keuze om te blijven. 

,,Ik heb in het begin wel even getwijfeld, had nog een mooie optie, maar het voelde niet als het juiste moment. Dat trainer Jurriaan van Poelje blijft, speelt ook een belangrijke rol. En ik woon in Breda, kan lekker op de fiets naar de club.”

Die oefenmeester is blij met de verlenging van zijn middenvelder. ,,Hij laat zien dat niet het geld, maar een goed gevoel bij de club, trainer en spelersgroep de doorslag geeft. Hij is voor mij een van de belangrijkere spelers in de selectie.” Van Poelje roemt de mentaliteit van Veldhof.

Cement

,,Ik noem Aart het cement tussen de stenen. Hij gaat voorop in de strijd, is het toonbeeld van de wil, het gif en de drang om te winnen. Dat slaat ook over op andere spelers, hij neemt anderen daarin mee. Daarnaast is hij fysiek sterk, verbaal aanwezig op het veld en een verlengstuk van mij. Het is fijn om zo’n speler centraal in de as te hebben staan.”

Van Poelje weet dat er aan Veldhof getrokken werd door andere clubs, net als aan sommige ploeggenoten. ,,Wij hebben niet de financiële middelen om met die clubs te concurreren, maar hebben een goed verhaal en een plan. Spelers kiezen voor een bepaald soort sfeer, dat blijkt maar weer. Hopelijk kunnen we de rest van de groep ook zo veel mogelijk bij elkaar houden.”

Voor de middenvelder staat binnenkort een bijzondere wedstrijd op het programma. Op 29 januari krijgt hij in het toernooi om de districtsbeker bezoek van zijn oude ploeg Kloetinge.

 1. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”
 2. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
  PREMIUM
  video

  Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

  TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”